UPS işçisi için basın açıklaması

Sendikalı oldukları için işten çıkartılan UPS Kargo işçileri bugün UPS Kargo'nun Zeytinburnu Cevizlibağ'daki genel merkezi önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

Sendikalı oldukları için işten çıkartılan UPS Kargo işçileri için bugün bir basın açıklaması gerçekleştirildi.

Basın açıklamasına katılan Türk-İş İstanbul 1. Bölge temsilcisi Faruk Büyükkucak konuşmasında güvencesiz çalışma şartlarının işçilere dayatılmaya çalışıldığını, bunun için her türlü hukuksuzluğun işverenler tarafından uyguandığını belirterek Türk-İş olarak UPS Kargo işçilerinin mücadelesine maddi manevi sahip çıkacaklarını belirtti.

TÜM-TİS Genel Başkanı Kenan Öztürk konuşmasına Zonguldak'ta Karadon Maden ocağında meydana gelen grizu patlamasında 28 işçinin hayatını kaybetmesinden üzüntü duyduğunu belirterek sorumluların cezalandırılmasını talep etti. Hükümetin özelleştirme ve taşeronlaştırma politikalarıyla pervasız cinayetere ortak ortak olduğunu belirten Öztürk, UPS Kargo'nun da işçilerin haklarına düşmanca saldırmaktan geri kalınmadığını da söyledi. UPS işverenlerinin kanuna aykırı taşeron çalıştırarak ve sendikaya üye olmamaları konusunda işçilere baskı yaparak suç işlediğine işaret eden Öztürk, sendikalı olmanın anayasal hak olduğunu hatırlatarak UPS Kargo'nun hukuksuz uygulamalarına boyun eğmeyeceklerini belirtti.


UPS işçilerine uluslararası destek

19 Mayıs 2010 tarihinde Londra'da düzenlenen 29 ülkeden ITF ve UNI'ye bağlı 41 sendikanın katılımıyla gerçekleşen ITF/UNI Global Delivery(Küresel Dağıtım) toplantısında alınan kararlarda UPS Kargo'nun sendika düşmanı tutumu kınanırken, protesto mektupları gönderilerek, UPS işçileriyle maddi ve manevi dayanışma içinde olunacağı belirtildi.

Basın açıklamasına Türk-İş'in çeşitli sendikalarının yanı sıra TKP, BDSP, İşçi Gazetesi ve UİD-DER destek verdi.

(soL - Haber Merkezi)