Üniversite öğrencileri YÖK’e karşı birleşti

Ülke genelinde birçok üniversitede 6 Kasım YÖK eylemi için ortak hareket eden Emek Gençliği, Gençlik Muhalefeti, Öğrenci Kollektifleri ve TKP’li öğrenciler Eskişehir’de de biraraya geldi.

Anadolu Üniversitesi’nde 6 Kasım’da yapacakları ortak eyleme çağrıda bulunan gruplar Osman Gazi Üniversitesi ve Anadolu Üniversitesi İki Eylül kampüsünde etkinlikler düzenledi.

Forum, tiyatro gösterisi, şiir ve müzik dinletilerinin yapıldığı etkinliklerde konuşan öğrenciler, eşit, parasız ve bilimsel eğitim vurgusu yaparak ülkelerini ve üniversitelerini AKP’ye, YÖK’e ve para babalarına teslim etmeyeceklerini vurguladılar. Öğrenciler tüm üniversitelerde olduğu gibi Anadolu ve Osman Gazi üniversitelerinde de seslerini duyuracaklarını, 6 Kasım Cuma günü üniversitelerine sahip çıkacaklarını ifade ettiler.

Tüm üniversite öğrencilerini AKP’ye ve YÖK’e karşı ülkelerine ve üniversitelerine sahip çıkmaya çağıran Emek Gençliği, Gençlik Muhalefeti, Öğrenci Kollektifleri ve TKP’li öğrenciler, 6 Kasım Cuma günü saat 13:00’te Yunus Emre Kampusü girişinde buluşarak buradan rektörlüğe yürüyeceklerini belirttiler. Gruplar bugün de Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kampusü’nde 6 Kasım’a çağrı amaçlı bir etkinlik düzenleyecek.
(soL-Eskişehir)