Tuzla’da patlamanın nedeni taşeron çalıştırma sistemi

Tuzla Tersaneler bölgesinde 4 Şubat Cumartesi günü Nuh Sanayi sitesinde meydana gelen patlamada ikisi ağır 4 işçinin yaralanmasının ardından açıklama yapan LİMTER İŞ Sendikası, patlamanın nedeninin güvencesiz ve taşeron çalışma şartları olduğuna dikkat çekti.

Tuzla’da tersaneler bölgesinde gerçekleşen patlamanın ardından bir açıklama yapan Liman Tersane Gemi Yapım ve Onarım İşçileri Sendikası (LİMTER İŞ) kazanın güvencesiz çalıştırma koşulları dolayısıyla gerçekleştiğine işaret etti.

Dört işçinin yaralandığı kazada ölüm olmamasının tamamen tesadüfî olduğunun belirtildiği açıklamada, kazanın Menginay Yatçılık da çalıştırılan taşeron işçileri vurduğu dile getirildi.

Daha önceki iş kazalarında olduğu gibi patlamanın ve yangının yaşandığı yatta da güvenli çalışma ortamının olmadığına vurgu yapılan açıklamada kazaya bile bile davetiye çıkarıldığı belirtildi.

Gerekli İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği önlemlerinin alınmadığı iş kazasına neden olan Menginay Yatçılık ve Burcu Mobilya adlı taşeron firma yetkililerinin cezalandırılmasını isteyen Limter İş Sendikası, Patlama ve yangında ağır yaralanan Kadir Soy ve Ümit Damgacı adlı işçilerin hayati tehlikelerinin devam ettiğine bilgisini verdi.

(soL - Haber Merkezi)