TEKEL işçileri haklarını alana kadar Ankara'da

TEKEL işçilerinin dün başlattığı eylem bugün sürüyor. Kölelik şartlarında çalışmaya karşı çıkan işçiler “hükümet istifa” diyorlar.

Salı günü Ankara’ya gelen binlerce TEKEL işçisi gün boyu AKP Genel Merkezi önünde eylemdeydi. Başta kente girişleri engellenen işçiler, daha sonra AKP Genel Merkezi’nin önünde kadar geldiler. 2 sene önce Ankara’ya gelişlerinden farklı olarak, özelleştirilen işyerlerinin kapatılması üzerine 4-c maddesine göre istihdam edilmeye ve AKP’ye karşı tepkileri sloganlarına yansıdı.

Hükümet ve Başbakan’ın istifa talebinin yinelendiği eylemde, ağırlıkla doğu illerinden gelen TEKEL işçileri “İş, ekmek yoksa barış da yok” sloganı attılar. Gün boyu sendika ses aracından konuşmalar yapan MHP’li ve CHP’li milletvekilleri, işçilerin sorununu çözmek konusunda birbirlerini destekleyici ifadeler kullandılar. AKP karşıtlığına oynadığı görülen muhalefet partilerinin sendika kürsüsünü bu kadar rahat kullanması dikkat çekti.

Tek Gıda İş Sendikası’nın, Türk-İş Başkanı Mustafa Kumlu ve şube yöneticilerinden oluşan bir heyetle Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve AKP Grup Başkan Vekili Salih Kapusuz ile yaptığı görüşmeler olumsuz sonuçlandı. Akşam saatlerinde duruma dair bilgilendirilen işçiler “Ölmek var dönmek yok” sloganları eşliğinde AKP’den olumlu yanıt alana kadar bulundukları yerden ayrılmayacaklarını ilan ettiler.

Dün itibariyle sadece TKP’nin kitlesel ziyarette bulunduğu işçiler bu destekten duydukları memnuniyeti ifade ettiler. Yaygın olarak okunan Yurtsever gazetesini işçilerin döviz olarak da kullandığı görüldü. İşçilerin Çarşamba günü Özelleştirme Karşıtı Platform tarafından da ziyaret edileceği öğrenildi.

İşçiler gece geç saatlerde, olumsuz hava koşulları nedeniyle Tek Gıda-İş Başkanı Mustafa Türkel'in yönlendirmesiyle, Ulus'taki Atatürk Spor Salonu'na geçtiler.

(soL-Ankara)