Sayfa yolu
“Sonuna kadar buradayız”
Yayın Tarihi: 20.12.2009 , 10:00 Güncelleme Tarihi: 22.01.2025 , 10:54
Özlük haklarıyla diğer kamu kurum ve kuruluşlarına geçiş yapmak isteyen TEKEL işçilerinin Türk-İş Genel Merkezi önündeki direnişi sürüyor. Tek Gıda-İş Samsun Şube Başkanı Yakup Sandıkçı, bir açıklama yaparak görüşmelerden bir sonuç çıkmadığını bildirdi.
Tek Gıda-İş Samsun Şube Başkanı Yakup Sandıkçı Ankara’da TEKEL işçilerinin sürdürdüğü direnişe ilişkin bir açıklama yaptı. Bir grup işçinin TBMM'ye gidebileceğini söyleyen Sandıkçı, "Biz beklemeye, tepkilerimizi göstermeye devam edeceğiz. Sükunet içinde eylemimizi yapacağız" dedi.
“Yapılan vahşettir, insanlık dışıdır”
Özlük haklarını aramak için 5 gündür Ankara’da eylem yaptıklarını ifade eden Sandıkçı, "İşçilere polis en sert en acımasız şekilde müdahale ediyor. Polis, aralık ayının soğuğunda, biber gazıyla bizleri havuza doğru sürdü, yerlerde sürükledi. Sırtında battaniyesi, elinde pankartından başka hiçbir şeyi olmayan, 'demokratik hak arayışı' içindeki işçiye yine en acımasız yöntemler layık görüldü. Bu yapılan vahşettir, şiddettir. İnsanlık dışıdır" şeklinde konuştu.
“Sonuna kadar buradayız”
Ankara Valisi'nin “provokasyon” açıklamasını da değerlendiren Sandıkçı şöyle konuştu: "O açıklama, suçluluk telaşıyla yapılan bir savunma gayretidir. Asla gerçeği yansıtmamaktadır. Yaptığımız eylemin tek amacı demokratik hak arayışıdır. Tüm üyelerimiz ve işçilerimizle tek yürek mücadelemiz sürecektir. Sonuna kadar buradayız. Onlar bize 'gidin' diyor ama biz Ankara'da hakkımızı aramaya kararlıyız."
Bu arada, Samsun’da TEKEL işçilerinin mücadelesine destek açıklamaları devam ediyor.
(soL-Samsun)
soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.