Sendika değiştirmeyen işçiye cop ve biber gazı

Kocaeli'de sendikasını değiştirmek istemeyen ve bu nedenle eylem yapan belediye işçilerine, polis cop ve biber gazı ile müdahale etti. Çıkan olaylarda 2 işçi yaralandı. İşçiler, caddeyi trafiğe kapattı.

soL (HABER MERKEZİ) Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nde çalışan Türk-İş'e bağlı Belediye-İş Sendikası'na üye işçiler Hak-İş'e bağlı Hizmet İş Sendikası'na geçmeleri için baskı görüyor. AKP'li belediyenin işçileri işten atmakla tehdit ettiği ve görevleri dışında işlerde çalıştırdığı ileri sürülüyor.

Yaklaşık iki aydır, bu konuda protestolarını sürdüren işçiler, dün yine eylemdeydi.baskıları protesto etmek için belediye binasına yürüdü. Diğer illerden gelen Belediye-İş Sendikası temsilcileri de eyleme destek verdi.

Belediye başkanı ve meclis üyeleri ile görüşmek isteyen işçiler, bu istekleri kabul edilmeyince belediye binasına girmeye çalıştı. Polis işçilere cop ve biber gazıyla müdahale etti. 2 işçi yaralandı. İşçiler, caddeyi trafiğe kapattı.

Erzurum'da da aynı iddia
Erzurum'da da AKP'li Büyükşehir Belediyesi'ne dair de benzer iddialar olduğu ve işçilerin Belediye Başkanı Ahmet Küçükler hakkında suç duyurusunda bulunacağı söyleniyor.