“Şanslısınız, oğlunuz cennete gitti”

Maltepe’de bir ilköğretim okulunda ana sınıfında okuyan Efe Boz’un 12 Mayıs’ta üzerine lavabo düşmesi sonucu hayatını kaybetmesi ile ilgili hazırlanan raporda herhangi bir ihmal bulunmadığı belirtilirken, aileye “Çok şanslısınız, oğlunuz cennete gitti” denildi.

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan raporda, Efe Boz’un üzerine lavabo düşmesi sonucu hayatını kaybetmesinde herhangi bir ihmal olmadığı yazıldı.

Raporda, “Okuldaki görevliler arasında kasıt ve ihmal davranışı gösteren olmadığı, idari yönden suç teşkil edecek herhangi bir bulguya rastlanmadığı için herhangi bir işlem yapılmamasına karar verildi” ifadelerine yer verilirken, raporu almaya giden Efe’nin ailesi Teftiş Kurulu Başkan Yardımcısı’nın sözleri ile bir kez daha kahroldu.

“Allah ona bir ömür biçmiş”
Teftiş Kurulu Başkan Yardımcısı Talip Başer’in raporu almaya gelen baba Kemal Boz ve anne Nurdan Boz’a, "Ne mutlu bir kandil günü buraya geldiniz. Siz ne şanslı anne babalarsınız. Oğlunuz cennete gitti, siz de onun sayesinde cennete gideceksiniz. Allah ona böyle bir kader yazdı. Bakın bir uçak düştü, 1,5 yaşındaki bir çocuk yaşayacak ömrü olduğu için hayatta kaldı. Allah ona bir ömür biçmiş. Allah Efe’ye uzun ömür biçseydi lavabo paramparça olur Efe ölmezdi" dediği aile tarafından açıklandı.

Aile ayrıca, kurulun raporu verirken de zorluk çıkardığını belirtti.

(soL – Haber Merkezi)