Ana içeriğe atla
  • soltv-logosoltv-light-logo
  • soltv-logosoltv-dark-logo
  • soltv-logosoltv-dark-logo
  • gelenek-logo

Home

soL Haber'de reklam yok, sadece haber var. Bunu birlikte sürdürüyoruz. Abone olarak desteğinizi gösterin.

Yükleniyor...

SANKO’da işten çıkarma tehditi

Gaziantep'te SANKO Tekstil işletmelerine bağlı havlu bölümünde işçiler işten çıkartılmakla tehdit ediliyor.

Yayın Tarihi: 30.04.2010 , 00:50 Güncelleme Tarihi: 22.01.2025 , 10:54

Gaziantep'te 3. Organize Sanayi’de faaliyet gösteren SANKO Tekstil işletmelerinde çalışan işçiler kriz bahanesiyle işten çıkarılmakla tehdit ediliyor.

SANKO Tekstil’in Havlu üreten bölümü aylık 150.000 dolar zarar ediyor iddiası ile başta genel müdür yardımcısı olmak üzere şeflerden ve memurlardan başlayan işten çıkarma işlemi Salı günü ustabaşının tek tek işçilerle görüşüp gönüllü bir şekilde işlerinden ayrılmasını istemesiyle devam etti. Boyahane, Dokuma ve Konfeksiyon bölümlerinden yaklaşık 30 işçinin işine bu yolla işine son verilmek istenirken işçilerden SANKO bünyesinde farklı bir bölümünde çalıştırılmak üzere bazı evraklar imzalamaları istendi.

Konuyla ilgili bilgi aldığımız işçiler, patronun bu yolla ihbar haklarını gasp etmek istediklerini aktararak kendilerine imzalatılmak istenen hiçbir evrağı imzalamadıklarını aktardılar. Diğer taraftan işçilere fabrikanın zarar ettiği ve işçilerin fedakarlık göstermesi gerektiğini ifade eden bölüm şefleri üstü kapalı bir şekilde işçileri tazminatsız işlerine son vermekle tehdit etti.

Fabrikadan konu ile ilgili soL’a bilgi veren işçilerden bir kadın işçi “başka çaremiz yok sonuçta bu işe muhtacız ve tehdit edildik, işin en tuhaf yanı ise zarar eden işletmeye iki ay önce son model beş tane araç alındı” şeklinde konuştu.

(soL-Gaziantep)

soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.