Sağlıkçılardan darp olaylarına tepki

Sağlık Sen Kocaeli Şubesi üyeleri, geçtiğimiz günlerde iki ayrı hastanede iki hemşirenin darp edilmesini protesto etti.

İzmit Seka Devlet Hastanesi’nde önünde basın açıklaması yapan Şube Başkanı Harun Yaşar Aliş ve üyeler, iki hemşirenin darp edilmesini "Kendileri ile barışık olmayan şizofren tipler sağlık çalışanlarına saldırıyor" diye nitelendirdi.

"Bu magandaların cesareti nereden aldıkları da aşikardır"
İki ayrı saldırı olayına tepki gösteren Harun Yaşar Aliş, şunları söyledi: “Sağlık kuruluşlarında her gün darp olayları yaşanıyor. Kendileri ile barışık olmayan şizofren tipler sağlık çalışanlarına saldırıyor. İnsanın gurur ve haysiyetini, meslek onur ve şerefini ayaklar altına alan bu saldırıları şiddetle kınıyoruz. Kendini bilmez, iletişim yeteneğinden yoksun kişiler, sorunlarını kaba kuvvetle çözmeye kalkışıyorlar. Bu magandaların cesareti nereden aldıkları da aşikardır. Sağlık Bakanlığı, personeline sahip çıkmalıdır. Gidişatın kontrol edilemez boyutlara gelmesinden korkumuzu paylaşmak istiyoruz.”

Seka Devlet Hastanesi Kulak Burun Boğaz servisi hemşiresi Özlem Yıldız bir öğretmen tarafından tokatlanmış, Darıca Farabi Devlet Hastanesi hemşirelerinden Esvet Nazlı da bir hasta yakınının psikolojik ve fiziksel şiddetine maruz kalmıştı.

(soL-Kocaeli)