Sağlık çalışanlarına satırlı saldırı!

Bakırköy Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde dün sağlık emekçilerine yönelik bir şiddet olayı daha yaşandı. Satırla gerçekleştirilen saldırıda şans eseri yaralanan olmazken, durumu soL’a değerlendiren İstanbul Tabip Odası Sekreteri Ali Çerkezoğlu, gelinen sürecin sorumlusunun AKP olduğunu dile getirdi.

Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görevli sağlık çalışanları hasta yakını tarafından satırlı saldırıya uğradı. Saldırıda yaralanan olmazken, saldırganlar polis tarafından gözaltına alındı. Yaşanan saldırıyı soL’a değerlendiren İstanbul Tabip Odası Sekreteri Ali Çerkezoğlu, satıra kadar varan saldırıların sağlıkta dönüşüm sürecinin sonunu olduğunu söyledi.

“Hemen her gün benzer saldırılar gerçekleştiriliyor”
Kız kardeşlerini hastaneye getiren Fatih İ. ve İbrahim İ., hastane yetkililerinin soL’a verdiği bilgiye göre, hastanın başka odaya nakledilmesini bahane ederek, satır ve bıçaklarla saldırıda bulundu.

Hastanede bütün sağlık çalışanlarına yönelik tehditler savrulduğunu belirten hastane yetkilileri, benzer saldırıların hemen her gün başlarına geldiğini dile getirdiler.

Sağlık emekçileri endişeli
Saldırıya maruz kalan doktorlardan Deniz Genç olayın ardından İHA’ya yaptığı açıklamada, “Hastaya müdahale ettiğimiz sırada hasta yakını yanında 2 kişi ile birlikte ellerinde bıçakla içeri girdiğini gördük. Görev yapan 3 bayan doktorduk, endişe yaşadık. Bu tarz olaylar sık olduğu için ne yapacağımızı bilemedik. Polis gelerek hasta yakınlarını dışarı çıkardı. Polis dışarı çıkardı ancak hasta yakınları arabalarına binip ellerine aldıkları bıçaklarla tekrar içeri girmeye çalıştılar. Bizde bu durum karşısında kendimizi odaya kapattık. Herkes korku içinde idi. Polis daha sonra saldırganları alıp gitti. Biz burada görevimizi yapmaya devam ediyoruz ama endişeliyiz” diye konuştu.

Saldırıların sorumlusu “AKP'nin sağlıkta dönüşüm politikaları”
Hastanedeki saldırıların satırlı saldırıya kadar vardırılmasına ilişkin soL’a değerlendirmelerde bulunan İstanbul Tabip Odası Sekreteri Ali Çerkezoğlu, AKP’nin sağlığı piyasalaştırarak, müşteri memnuniyetine dönük politikalarının bu tip saldırıların kaynağı olduğunu söyledi.

Sağlıkta dönüşüm süreci sonunda bu tip saldırıların önce sözlü, sonra itiş-kakış şeklinde ve son olarak Gaziantep’te olduğun gibi doktor öldürmeye sonuçlanacak kadar hızlı ve olumsuz biçimde ilerlediğine dikkat çeken Çerkezoğlu, artık bu tip saldırılara karşı sözün bittiği yerde olduklarını ve sürecin sorumlusunun sağlıkta dönüşüm politikalarını hayata geçiren AKP olduğunu söyledi.

(soL – Haber Merkezi)