Öğrenci işçiler direniyor

Anadolu Üniversitesi’nde önceki hafta öğrenci işçilere bildirilen YÖK’ün yeni düzenlemesine karşı öğrenci işçiler direniyor.

Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) yaptığı düzenlemeye karşı çıkan öğrenci işçiler dün Anadolu Üniversitesi Migros önünde kitlesel bir basın açıklaması yaptı.

Öğrenci işçiler adına basın açıklamasını okuyan Kemal Yılmaz, “ YÖK tarafından üniversitelerde çalışan öğrenci işçiler için yapılan yeni düzenleme kapsamında Anadolu Üniversitesi’nde çalışan çoğu öğrenci işçinin işine 14 Kasım tarihine kadar son verilecek. Yaklaşık 1400 öğrenci işçinin bulunduğu üniversitede yaklaşık 1000 öğrencinin işten atılması planlanıyor” dedi. Yılmaz, maaş ve sigorta bir yana işten atılan öğrencilerin durumlarının dikkate alınmadığını, sadece aldığı maaşla geçimini sağlayan öğrencilerin olduğunu belirterek “Biz öğrenci işçiler olarak YÖK’ün çıkardığı ve bu hafta üniversite yönetimi tarafından uygulamaya konulacak bu yönetmeliğin karşısında duruyoruz. Bu doğrultuda üniversitede çalışan bütün öğrenci işçileri ve öğrencileri mücadele etmeye çağırıyoruz” dedi.

Yapılan basın açıklamasının ardından öğrenci işçiler bir forum düzenleyerek var olan sorunu ve buna karşı ne yapacaklarını tartıştı. Forum doğrultusunda ortak, örgütlü bir şekilde hareket etmeye karar veren öğrenci işçiler düzenlemenin uygulama tarihi olan 14 Kasım’a kadar direneceklerini ve bu süreci durduracaklarını belirtti. Hukuki yolla da sürece müdahale etmeye karar veren öğrenci işçiler yarın saat 12:30’ta Migros önünden Rektörlüğe yürüyecek.

(soL-Eskişehir)