ODTÜ'den Sakarya'ya çağrı

ODTÜ'de basın açıklaması yapan Eğitim-Sen 5 Nolu Şube, tüm emekçileri Tekel işçilerine destek olmak için Sakarya meydanına çağırdı.

Eğitim-Sen 5 Nolu Şube Ankara'ya ve Türk-İş önüne girişleri engellenmeye çalışılan Tekel işçilerinin eylemine çağrıda bulundu. Eğitim-Sen bürosu önünde toplanan ODTÜ emekçileri kafeterya önüne kadar sloganlar atarak yürüyüş yaptı. Eylem çağrısı yapmak için yemekhane içerisine giren emekçiler, çağrı yapıldıktan sonra kafeterya önünde basın açıklaması düzenlediler.

Basın açıklamasında "AKP'den hesabı emekçiler soracak", “ODTÜ uyuma emekçiye sahip çık”, “Gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek”, “Yılgınlık yok direniş var”, “Yaşasın sınıf dayanışması” sloganları atıldı.

Basın açıklamasında şöyle denildi:

“Tekel fabrikaları da diğer KİT’ler gibi sermayeye peşkeş çelişmiştir. Satılan Tekel fabrikalarının işçilerine ise, kazanılmış tüm hakları gasp edilerek kölelik koşulları dayatılmaktadır. Dayatılan yeni koşulları hatırlayacak olursak İşçiler 4-C kapsamında başka devlet kuruluşlarında istihdam edilmek istenmektedir. Yolda 11 ay çalışmayı ön görmektedir. 4 C kapsamında olanların sözleşmeleri devlet tarafından istendiği an tek taraflı fesh edilme riskini taşımaktadır.

Tekel işçisinin mücadelesi devam ediyor, bir taraftan, iç hukuka da, uluslar arası sözleşmelere de aykırı 4C nin kaldırılması için hukuki yollara başvuruyorlar, aynı zamanda da meşruiyetlerinden aldıkları güçle iktidarın gerçek yüzünü açığa çıkartıyorlar. Bu bağlamda 1 Nisanda bin tekel işçisi Ankara geliyor.

Millete ait her şeyi soyan satan iktidar ve muadilleriyle mücadele edilmediği taktirde onlar sömürü imkan ve araçlarını geliştirerek yollarına devam edecektir. Bundan dolayı tüm emekçiler için tek seçenek direnmektir.”

Basın açıklamasında sonra öğrenciler ve emekçiler Sakarya meydanına davet edildi.

(soL-Haber Merkezi)