ODTÜ'de mücadele yeni bir evreye girdi

İzin hakları verilmeyen taşeron işçiler, noter kanalıyla ODTÜ rektörlüğüne ihtarname çekerken, sürecin takipçisi olacaklarını duyurdu.

Sayıştay denetimi bahanesiyle izin hakları ellerinden alınan ODTÜ'deki taşeron işçilerin eylemi, daha sonra yeniden başlamak üzere son buldu. Yaklaşık iki haftadır süren ve rektörlüğün işçi temsilcileriyle görüşmeyi kabul etmesiyle biten eylemde, "Rektör şaşırma, sabrımızı taşırma!", "Zafer direnen emekçinin olacak!", "İzinler hakkımız, söke söke alırız!" sloganları atılırken, rektörlüğün önündeki yol trafiğe kapatıldı.

Rektörlüğün önünde destek için eylemde bulunan Yurtsever Cephe İşçi Birliği’ni temsilen Tuncay Çelen bir konuşma yaptı. ODTÜ'nün devrimci geleneğine vurgu yapan Çelen, akademisyenlerin, öğrencilerin ve memurların bir bütün olarak taşeron işçilerin yanında olduğunu söyledi. Rektör Ahmet Acar'ın da gençliğinde kendisini solcu olarak nitelendirdiğini belirten Çelen, Acar'ın okulun emekçileriyle karşı karşıya gelmemesi gerektiğini vurguladı. Ahmet Acar'ın rektör seçilmeden önce ODTÜ'nün sorunlarının tüm ODTÜ kamuoyu ile beraber çözülüceğini söylediğini de ekleyen Tuncay Çelen, rektöre "forum" çağrısında bulundu.

İşçiler, noter aracılığıyla rektörlüğe ihtarname verirken, halihazırda süregelen davanın takipçisi olacaklarını ve yeni öğretim yılında eylemlerine hız vereceklerini ilan ettiler.

(soL - Ankara)