Kent A.Ş. işçileri Ankara'da

Kent A.Ş.’den işten atılan işçiler 650 km'lik yürüyüşlerini bugün Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın önünde yapılan basın açıklamasıyla sonlandırdılar.

İzmir'de CHP'li Karşıyaka belediyesine bağlı Kent A.Ş.’den atılan 300 kişi, iş haklarını geri almak için 171 gündür direnişteler. Bu işçilerden yaklaşık 60 kişilik bir grup, 31 günlük bir yürüyüşün ardından Ankara’ya ulaştı. İşçiler, Eskişehir yolunda Yurtsever Cephe İşçi Birliği’nin (YCİB) de arasında bulunduğu Ankaralı işçiler tarafından karşılandı.

Hep birlikte “Kent A.Ş. işçisi yalnız değildir”, "Kent AŞ işçisi, direnişin simgesi", “Fabrikalar, tarlalar, siyasi iktidar her şey emeğin olacak” sloganları atarak Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın önüne yürüyen grup, saat 16.00'da burada bir basın açıklaması yaptı.

Açıklamayı yapan DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikası Genel Başkanı Erol Ekinci, Cevat Durak'ın Karşıyaka Belediye Başkanı seçilmesinin ardından bir ay içinde hizmet satın almak için ihale açtığını ve 300 kişinin iş hakkına son verdiğini hatırlattı. İş hakları için başlattıkları yürüyüş boyunca geçtikleri ve durakladıkları her yerde vatandaşların büyük desteğini aldıklarını belirten Ekinci, işten atılan 300 kişi geri işe alınıncaya kadar direnişlerine devam edeceklerini söyledi.

DİSK Genel Sekreteri Tayfun Görgün de söz alarak, yürüyüşün haklarını arayan diğer sendikalara örnek olması açısından da önem taşıdığını vurguladı.

Açıklamanın sonunda, Kent A.Ş. işçilerinin yarın (Cumartesi günü) saat 11.00’de Ankara Garı'nda buluşacarak Abdi İpekçi Parkı'na yürüyecekleri ve burada bir basın açıklaması yapacakları ilan edilerek, tüm emekçiler eyleme destek vermeye çağırıldı.
(soL - Ankara)