Kazanın nedeni AVM'nin ihmali mi?

McDonalds'ta çalışan 17 yaşındaki Cihan Durmuş, ANKAmall isimli alışveriş merkezinin çatısından akan suyun oluşturduğu kaygan zeminde düşerek ayağını kırdı. Ciddi tehlike atlattığı belirtilen Cihan'ın babası Ali Durmuş AVM'yi sorumsuzlukla suçlayarak suç duyurusunda bulunacağını söyledi.

(Rıfat Doğan - soL) Ankara'da bulunan ANKAmall AVM içindeki McDonalds'ta çalışan Cihan Durmuş(17), AVM çatısından akan suyun oluşturduğu kaygan zeminde dengesini kaybederek düştü. Üç gün önce yaşanan olayda ayağı bileği dönen ve ayak tarak kemiği kırılan Cihan, Dış Kapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Konuyla ilgili görüştüğümüz 43 yaşındaki baba Ali Durmuş, oğlunun AVM'nin tedbirsizliğinin ve sorumsuzluğunun kurbanı olduğunu belirterek, yaşanan olayın AVM yönetiminin suçu olduğunu söyledi. Baba Ali, "ya çocuğum başını vurup ölseydi, bunun hesabını nasıl vereceklerdi" dedi ve konuyla ilgili savclığa suç duyurusunda bulunacağını belirtti. Oğlunun düştüğü yerde ne bir kaygan zemin tabelası ne de başka bir önlem var diyen baba Ali, oğlunun bu ihmaller sonucu düştüğünü ifade etti.

Olaya tanık olan başka bir çalışan ise AVM yöentiminin uzun zamandır bu sorunlara göz yumduğunu ve bir önlem almadığını öne sürerek, “bu kazanın yaşanacağı belliydi” dedi. Konuyla ilgili ulaştığımız ANKAmall yönetimi ise hukuki süreç başlatıldığı için konuşmayacaklarını ifade ettiler.

Olaya tanık olan çalışanlar, Cihan'ın ciddi tehlike atlattığını ifade ederek, AVM'lerde ürün taşımak üzere panik halde çalışmaya zorlanan çalışanların benzer olaylarla karşılaştığını belirtiyor.