Ana içeriğe atla
  • soltv-logosoltv-light-logo
  • soltv-logosoltv-dark-logo
  • soltv-logosoltv-dark-logo
  • gelenek-logo

Home

soL Haber'de reklam yok, sadece haber var. Bunu birlikte sürdürüyoruz. Abone olarak desteğinizi gösterin.

Yükleniyor...

İzmir'de 'Hayır' mitingi yapıldı

İzmir’de EMEP, Halkevleri, ÖDP ve TKP’nin birlikte gerçekleştirdiği miting ile bir kez daha “12 Eylül Anayasası’na da AKP Anayasası’na da Hayır!” denildi.

Yayın Tarihi: 06.09.2010 , 02:36 Güncelleme Tarihi: 22.01.2025 , 10:54

Bornova Stadyumu önünde başlayan yürüyüşe EMEP, Halkevleri, ÖDP, TKP dışında KESK İzmir Şubeler Platformu üyeleri, AYÖP üyeleri, Tekel işçileri ve çok sayıda demokratik kitle örgütü katıldı. “Tayyip’in yasası faşizmin anayasası”, “Gerici, faşist, işbirlikçi AKP”, “Gençlik gelecek, gelecek sosyalizm” sloganlarıyla devam eden yürüyüşün ardından Bornova Meydanı’nda parti ve kitle örgütleri temsilcileri konuşmalar gerçekleştirdi.

İlk olarak söz alan KESK İzmir Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Ramis Sağlam, emekçilerin grevsiz, toplu sözleşmesiz bir anayasaya kesinlikle ‘hayır’diyeceklerini söyledi. Sağlam, “İş güvencemiz elimizden alınmak isteniyor. Bizler, emekçiler 12 Eylül’de AKP’nin, emperyalizmin, IMF’nin anayasasına hayır diyoruz” şeklinde konuştu.

TKP Siyasi Büro Üyesi Kurtuluş Kılçer, 12 Eylül’de yalnızca anayasa değişikliğinin değil, AKP iktidarından kurtulup kurtulamayacağımızın da oylanacağını belirterek “1980’lerde top peşinde koşanların bugünlerde sahte gözyaşları dökmesine de, bu ülkeyi tarikatlara peşkeş çekmesine de izin vermeyeceğiz. 12 Eylül’de evet diyenleri bugün devrimcilerin adlarını ağızlarına almaya hakkı yoktur. AKP darbelerden hesap soracağım diye alanlara çıkıyor ama kendi Bakanlar Kurulu’nda bulunan eski ANAP’lılara dokunmuyor. Sen mi darbelerden hesap soracaksın? Vesayetle hesaplaşma sözü veren AKP sermaye diktatörlüğü ve cemaat vesayetinden ise söz etmiyor. Bizler bu gidişe dur diyeceğiz” dedi.

ÖDP Genel Başkan Yardımcısı Önder İşleyen ise, “Kendilerine yeni bir Türkiye yaratmak isteyenlere bizler hayır diyeceğiz. AKP ülkeyi cemaatçi, piyasacı bir yapıya sürüklemek istiyor. Kamu yararını kaldırıp piyasa yararına yönelik çalışmalar yapmak istiyorlar, kendilerine yandaş yargı istiyorlar. Bizler 12 Eylül’de iki hayır birden diyeceğiz” diye konuştu.

Halkevleri Genel Başkanı İlknur Birol da “Bugün bu ülkeye deli gömleği giydirmeye çalışan Tayip Erdoğan, darbenin çocuğu olup darbelerde hesaplaşma yalanı söylüyor. Bunlardan ne demokratlık çıkar nede halkın yararına bir karar” dedi. Birol, sosyalistleri kast ederek “Azız, özüz, dilimiz sade, büyüyerek geliyoruz. Tarih boyunca saf tuttuğumuz emekçi halkın yanındayız ve ‘hayır’ oylarımızı emekçi halkımız için sandıkta vereceğiz” şeklinde konuştu.

Son olarak kürsüye gelen EMEP Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Varlı, ülkemizde 2 aydır burjuva partileri arasında kayıkçı dövüşü yapıldığını belirterek “Memleketin temel sorunları için hiçbir çözüm önerisinde bulunmuyorlar. İşte sol partilerin evet-hayır yaklaşımıyla düzen partilerinin yaklaşımı bu yüzden farklıdır. Burjuva sistem partileri endişe ve karamsarlık içerisindedirler. AKP ve bütün burjuva siyasi partileri de referandumu halk karşısında 1. round olarak görmektedirler” diye konuştu.

(soL - İzmir)

soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.