Ana içeriğe atla
  • soltv-logosoltv-light-logo
  • soltv-logosoltv-dark-logo
  • soltv-logosoltv-dark-logo
  • gelenek-logo

Home

soL Haber'de reklam yok, sadece haber var. Bunu birlikte sürdürüyoruz. Abone olarak desteğinizi gösterin.

Yükleniyor...

İSKİ’de taşeron işçiler eylemde

İSKİ’nin sayaç okuma gibi işlerini yaptırdığı taşeron şirketle sözleşmeyi feshetmesi üzerine işsiz kalan işçiler İSKİ önünde eylem yaptı.

Yayın Tarihi: 16.03.2010 , 09:30 Güncelleme Tarihi: 22.01.2025 , 10:54

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin su sayacı okuma, açma ve kapama işlerini devrettiği taşeron şirketle sözleşmesinin feshedilmesinin ardından işten çıkarılan işçiler İSKİ binası önünde eylem yaptı.

Birkaç aydır ücretlerinin de yatırılmadığını belirten 60 işçi, işten çıkarılacaklarını duyunca İstanbul Büyükşehir Belediyesi önüne geldi. Buradan Fatih Aksaray’daki İSKİ binasına yürüyen işçiler adına basın açıklamasını yapan Gürhan Güzel, İSKİ’nin 15 yıldır taşeron firmalara açma-kapama işini ihale ettiğini belirterek, “Bugün işten çıkarıldığımızı öğrendik. İSKİ ‘bu işi kendimiz yapacağız’ diyor. Bu kadar fazla elemanı vardı da yıllardan beridir neden ihale etti. Şimdi kapılarını bizlere kapatıp sessiz kalıyorlar. Ama hakkımızı gerek eylemlerimizle, gerekse de hukuk yoluyla aramaya devam edeceğiz” dedi.

Önümüzdeki günlerde Anadolu yakasında çalışan diğer işçilerin de işlerine son verileceğini söyleyen işçiler, ilk etapta 450 işçinin çıkarıldığını, aynı iş kolunda 2 bin kişinin de çalışmaya devam ettiğini ifade ettiler. Grup, açıklamanın ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı önünde yeniden toplandı. Grup adına 3 temsilci, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’a iletilmesi için sorunlarını dile getirdikleri notu yetkililere teslim etti.

(soL – Haber Merkezi)

soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.