Sayfa yolu
Emekli-Sen İzmir'de "Hayır" eylemi yaptı
Yayın Tarihi: 04.09.2010 , 15:33 Güncelleme Tarihi: 22.01.2025 , 10:54
DİSK Emekli-Sen Karşıyaka Şubesi üyeleri emeklilerin sıkıntıları dile getirmek ve referandumda "Hayır" denmesi için Çarşı Caddesi'nden vapur iskelesine kadar davul ve sloganlar eşliğinde yürüyüş yaptılar. Vapur iskelesinde vapurdan inen Konak Şubesi üyeleri ile buluştular ve burada ortak bir basın açıklaması yaptılar.
Halkın ilgi ve desteğini gören basın açıklamasını okuyan Emekli-Sen Karşıyaka Şube Başkanı Hüseyin Özkaynak, “Bu gün ülkemizde 9 milyon 600 bin emekli hakça bir düzende yaşayıp geçinebilmeyi istiyor. Yüzde 75 emekli kredi kartı ve banka kredisiyle borçlanmış, yüzde 35'i kirada oturuyor, yüzde 85'i ise dengeli beslenemiyor. Bir çok batı ülkesi emeklisi ülkelerinin onlara sağladığı olanaklarla ülkemizde tatil yapabilirken, ülkemizin emeklilerinin yüzde 85'i hayatında hiç tatil yapmamıştır. Emekliler banka ve hastane kuyruklarında çile çekiyor. Bu anlamda 12 Eylül 2010'da oylanacak olan yeni anayasa emekçi ve emekliden yana değildir. Bizler özgürlükçü, eşitlikçi, demokratik ve sosyal yeni bir anayasa istiyoruz. Bu nedenle 12 Eylül 2010 anayasa referandumuna 'Hayır' diyoruz” dedi.
Karşıyaka'ya buluşmaya gelen Konak Şubesi üyeleri ise vapurda üzerlerindeki gömlek ve pantolonlarını yolcuların şaşkın bakışları arasında çıkardı. Giysilerin altına giydikleri, ‘Utanmıyorum Sıkılmıyorum Çünkü Hayır’, ‘Beni Önemsemeyen Hükümet İstemiyorum Hayır’, ‘Sosyal Güvenlik Yasasında Eşitlik Varmı Hayır’, yazılı tişört ve şortlarla seslerini duyurmaya çalıştı. Yolculardan eylemden dolayı verdikleri rahatsızlık için özür dileyen emekliler hem sorunlarını anlatan, hem de neden referandumda ‘hayır’ diyeceklerini anlatan bildiri dağıttı. Emeklilerin eylemine vapur yolcularından da destek geldi onların eylemlerine alkışlayarak destek verdi.
(soL-İzmir)

soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.