Eğitim Sen’den Şafak öğretmene ziyaret

Eğitim Sen ve KESK yöneticileri, dün açlık grevini sürdüren Şafak Bay’ı ziyaret ettiler. Şafak öğretmen için internette bir destek sayfası açıldı.

Eğitim Sen Genel Başkanı Zübeyde Kılıç, Genel Sekreteri Mehmet Bozgeyik ve KESK Genel Sekreteri Emirali Şimşek, beş yıldır atama bekleyen, Ataması Yapılmayan Öğretmenler Platformu sözcüsü Şafak Bay’ı, önceki gün başladığı açlık grevini sürdürdüğü Abdi İpekçi Parkı’nda ziyaret ettiler.

Eğitim Sen tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada, yaklaşık beş yıldır kemik kanseriyle boğuşan, ataması yapılmayan öğretmen Şafak Bay’ın mücadele azmiyle yaşama tutunduğu belirtilerek, şöyle denildi: “Bu süreçte tıbbi raporlar da göstermektedir ki, Şafak Bay’ın tedavisinin Türkiye’de gerçekleştirilmesinin tüm yolları kapanmıştır. Şafak öğretmenin yaşaması için derhal yurtdışına gönderilmesi ve tedavisinin devlet tarafından üstlenilmesi gerekmektedir. Şafak öğretmeni atamayarak onu işsizliğe mahkum edenler, şimdi de onu ölüme terk etmektedir. İşte Şafak öğretmen, bu konuda Sağlık Bakanlığı’nın tavrını protesto etmek ve hastalığının ulaştığı son evreye dikkat çekmek amacıyla, 19 Temmuz pazartesi sabahından itibaren Sıhhiye’de Abdi İpekçi Parkı’nda açlık grevine başlamış aynı akşam rahatsızlanarak acil servise kaldırılmasına rağmen, açlık grevi eylemine devam etme kararı alarak yeniden Abdi İpekçi Parkı’na gelmiştir. Şafak’ın azim ve kararlılığı, tüm eğitim ve bilim emekçilerinin yolunu aydınlatmaktadır. Bu kararlılığa desteğimizi ifade etmek üzere gerçekleştirdiğimiz ziyarette, Şafak’ın yaşaması için gerekli talepler tarafımızca da seslendirilmiştir. Sağlık Bakanlığı derhal gerekli düzenlemeleri yapmalı ve Şafak’ı yaşaması için yurtdışına göndermelidir.”

Şafak öğretmen için destek sayfası
Açlık grevi süren Şafak Bay için bir destek sayfası açıldı ve bir imza kampanyası başlatıldı. Çağrı metnini okurlarımızla paylaşıyoruz.

“Şafak Bay 25 yaşında ataması yapılmamış bir öğretmen. 5 yıldır kemik kanseriyle boğuşuyor. Çok sevdiği mesleğinin önünde koca bir engel olan KPSS’nin yarattığı yoğun stres, vücudundaki hastalığı tetikledi ve bu gün hastalığının tedavisini ülkemiz sınırları içerisinde mümkün olmayan bir noktaya getirdi.

“Ataması yapılmayan yüz binlerce öğretmene mücadele bilincini aşılamış olan ve bunu yaparken hastalığının verdiği fiziksel rahatsızlıklara aldırış dahi etmeyen Şafak öğretmen, içerisinde bulunduğu durumu defalarca her alanda dile getirmesine karşın (Beyaz Show, tüm haber bültenleri ve neredeyse tüm gazeteler), yurtdışında tedavi edilebilmesi için ne elle tutulur bir yardım imkanı yaratıldı ne de resmi bir devlet girişimi sağlandı. Şafak'ın tedavisi yurtdışında mümkün ve göz göre göre onu ölüme mahkum edenlere karşı bir protesto çığlığıyla şimdi açlık grevinde.

Şafak Öğretmen yoğun bir psikolojik mücadele vermekte olduğu kemik kanserine karşı artık son noktada bulunmaktadır. Son bir umut ve son bir haykırış olarak 19 Temmuz pazartesi gününden beri Ankara’da Abdi İpekçi Parkı’nda açlık grevine başlamıştır. Ataması yapılmayan öğretmen, kemik kanseri Şafak Bay, Abdi İpekçi Parkı’nda başladığı açlık grevinin ilk gününde, saat 21.00’de fenalaşarak ambulansla hastaneye kaldırılmıştır. Gece 01.30 gibi taburcu edilen Şafak Bay, yemek yemeyi reddetmiş ve 20 Temmuz Salı sabahı Abdi İpekçi Parkı’na gelerek açlık grevi eylemine kaldığı yerden devam etmeye başlamıştır.

Şafak bize direnci, yaşama azmini ve sevincini tüm kararlılığıyla kanıtlıyor. Şimdi sıra bizde. O’na ve mücadelesine olan desteğimizi bir imzayla ifade edelim. Şafak yaşasın ve tedavisi için gerekli önlemler derhal alınsın. Sağlık Bakanlığı, bürokratik engeller yaratmak yerine, Şafak için gerekli düzenlemeleri yaparak tedavisinin yurtdışında devam etmesi için derhal harekete geçmelidir. Çok geç olmadan. Bu talep doğrultusunda desteğinizi ifade etmek için lütfen siz de bir imza verin ve Şafak’ın sesi daha gür duyulsun.

Yaşamak isteyen bir öğretmenin sesini duyurabilmek adına biraz çaba, biraz gayret…”

(soL - Haber Merkezi)