Sayfa yolu
Denizli’de 8 Mart TEKEL işçileriyle kutlandı
Yayın Tarihi: 08.03.2010 , 14:36 Güncelleme Tarihi: 22.01.2025 , 10:54
8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolaysıyla Denizli’de biraraya gelen TEKEL işçileri ve aileleri direnişte kadınların önemine vurgu yaptı.
Yurtsever Cephe Emekçi Kadın çalışmasının düzenlediği etkinlik, sinevizyon gösterimiyle başladı. Etkinlikte emekçi kadınlar adına Ayşe Sert bir konuşma yaptı. Sert konuşmasında Dünya Emekçi Kadınlar Gününün tarihine değindi ve TEKEL direnişinde kadın emekçilerin önemine vurgu yaptı.
TEKEL direnişi sırasında yaşamını yitirenlerin anısına şiirlerinde okunduğu etkinlikte, Yüce Keleşoğlu TARİŞ ve TEKEL direnişine ilişkin bir konuşma yaptı. Keleşoğlu konuşmasında, “Kadınlar olmadan devrim olmaz, devrim olmadan kadınlar özgürleşemez” derken, yapılan etkinlik şarkılar ve türkülerle sona erdi.
(soL-Denizli)
soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.