Çağrı Merkezi Çalışanları Derneği ‘mobbing’ konferansı düzenliyor

Çağrı Merkezi Çalışanları Derneği “İşyerlerinde Baskı ve Denetim ve Mobbing” konferansının ikincisini 10 Haziran Pazar günü Elektrik Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi’nde gerçekleştirecek.

Çağrı Merkezi Çalışanları Derneği “İşyerlerinde Baskı ve Denetim ve Mobbing” konferansının ikincisini Toplumsal Dayanışma İçin Psikologlar Derneği (TODAP), Yapı–Yol Sen, BANK–SEN, Plaza Eylem Platformu (PEP), Avukat Sendikası Girişimi, Kaç Bize Gel Platformu işbirliği ile 10 Haziran 2012 Pazar günü Elektrik Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirecek.

Moderatörlüğünü Emrah Üçer’in yapacağı konferansın birinci oturumunda TODAP’dan Psikolog Eser Sandıkçı “Toplumsal Denetimden İşyerindeki Baskı ve Denetime” başlıklı tebliğini sunacak. Ardından Plaza Eylem Platformu, Plaza Eylem Platformu’nun Deneyim Paylaşım Atölyeleri çalışmalarından derledikleri deneyim paylaşımlarını sunacak. Oturumun sonunda, Psikologlar ve PEP gönüllüleri soruları yanıtlayacak.
Konferansın ikinci bölümünde, Hukuk Müşaviri Av. İzzet Otru, dinleyicilerin de katılımıyla interaktif bir konferans gerçekleştirecek ve bu konferansta, “İşyerlerinde Baskı ve Denetimin Süreçleri” ile “Bir İşten Çıkarma Yöntemi Olarak Mobbing”, konusunu örnek olaylarla ve katılımcı sorularıyla açıklanacak.

İşyerlerinde Baskı ve Denetim ile Mobbing konusunda, liberal iktisada ait kavramların ve bu kavramları benimsemiş kurumların yaratmaya çalıştığı anlam karmaşası ve hak kayıplarına yol açan ferdi mücadele metotlarına alternatif hukuksal, psikolojik ve toplumsal mücadele araçlarının değerlendirileceği ve uygulamaya bilimsel bir katkı sunmayı amaçlayan konferansta her oturum sonunda genel görüşme yapılacak.

(soL - Haber Merkezi)