Binlerce işçi kıdem tazminatı için yürüdü

Gebze'de kızam tazminatının kaldırılmasına karşı DİSK'in düzenlediği eyleme 7 bini aşkın işçi katıldı. Eylemde konuşan DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu kıdem tazminatının korunması için sonuna kadar mücadele edecelerini belirtti.

Kocaeli’nin Gebze İlçesi’nde DİSK temsilciliği tarafından düzenlenen ve yaklaşık 7 bin kişinin katıldığı yürüyüşte, AKP'ye "Kıdem tazminatına dokunma" mesajı verildi. DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, hükümetin, işverenlerin talepleri doğrultusunda kıdem tazminatlarını gaspı etme hazırlığında olduğunu belirterek, 'Hak gaspının engellenmesi için sokaklarda olacağız' dedi.

DHA'nın haberine göre, DİSK Temsilciler Kurulu’nun Birleşik Metal- İş Sendikası Gebze Şubesi’ndeki toplantının sonrasında DİSK’e bağlı sendikaların yöneticileri ve sendikalı işçiler "Köleliğe Karşı Diren İşçi" sloganıyla eylem yaptı. DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, DİSK Yönetim Kurulu üyelerinin de katılımıyla yaklaşık 7 bine yakın kişi Birleşik Metal İş Sendikası Gebze Şubesi önünden Eskiçarşı istikameti boyunca ellerinde flama ve bayraklarla slogan atarak Cumhuriyet Meydanı’na yürüdü.


'Kıdem tazminatı haktır'
DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu burada yaptığı basın açıklamasında kazanılmış haklarını koruyacaklarını ifade ederek, şöyle devam etti:

"Hükümetten ve işverenlerden gelen dayatmaların işçilerin kazanılmış tüm haklarını ortadan kaldırmayı hedefliyor. Konfederasyon bu oyuna rıza göstermeyecektir , kazanılmış hakkı korumakla yetinmeyerek bunun kavgasını vereceğiz. Kıdem tazminatı işverenlerin patronların ödemesi gereken bir haktır. Devletin görevi işçilerin kıdem tazminatını ortadan kaldırmak değil, işçinin emeğinin hakkının verilmesine destek olmaktır."

'Hak gaspı kabul edilemez'
"Eğer alın terimizin pazarlığı yapılıyorsa bize düşen görev sokağa inmektir" diyen DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Biz sözümüzü sokakta söylemeye devam edeceğiz. Türkiye’nin her köşesinde haklarımıza sahip çıkmaya devam edeceğiz. Hükümet çeşitli yasa taslakları hazırlıyor. Ancak kıdem tazminatıyla ilgili bir belgeye bugüne kadar bize iletemedi. Bu bugünkü hükümetin içine düştüğü durumu gösteriyor. Hak gaspı geleceğimiz için kabul edilemez. Bizler sokaklarda iş yerlerimizde, mahallelerimizde olmaya bu süreci anlatmaya devam edeceğiz. Hep birlikte bu mücadeleyi yükselteceğiz. Sonuna kadar direneceğiz. Bu mücadeleyi hep birlikte dirilteceğiz."

Yürüyüş, konuşmaların ardından sona erdi.