Ankara’da 6 işçinin yaralandığı iş kazası örtbas edilmek istendi

Çarşamba günü Ankara’nın Pursaklar İlçesi’nde 6 işçinin yaralanmasıyla sonuçlanan iş kazasının duyulmasını istemeyen şirket işçileri “şikayetçi olursanız bizden hiçbir şey alamazsınız” şeklinde tehdit etti.

Ankara’nın Pursaklar İlçesi’ndeki TOKİ inşaatında çalışan 6 işçi işe başladıkları Çarşamba günü iş kazası geçirdi. İçerisi inşaat malzemeleri ve ayna ile dolu bir traktörün kasasına bindirilen işçiler, yolculuğun başlamasından kısa süre sonra traktörle birlikte uçuruma yuvarlandılar. Aynaların zarar görmemesi için traktöre bindirilen işçiler, aynaların altında kalarak yaralandılar.

Şirket yetkilileri olayın basına yansımaması için yaralanan işçilerin ayrı ayrı hastanelere gönderilerek tedavi edilmeleri sağlandı. Sigortasız çalıştırılan işçilerin kaza sonrası kimlik fotokopileri toplanarak sigorta işlemleri yapılmak istendi.

Sağlık raporları değiştirildi
Kazaya uğrayan işçilerden biri, olayın üzerini kapatmak isteyen şirket yetkililerinin, işçilerin raporlarını bilgileri dışında değiştirdiklerini ve hastaneden aldıklarını belirtti. Ayağında kırık olduğunu belirten işçi, hastane raporunda ayağındaki kırığın ödem olarak yazıldığını söyledi. Değiştirilen raporlarda traktörle birlikte uçuruma yuvarlanan işçilerin traktörden atladıklarının yazıldığı öğrenildi.

İşçiler tehdit edildi
Şirket yetkilileri kaza sonrası işçilerin yanına giderek şikayetçi olmamaları durumunda kendilerini mağdur etmeyeceklerini söylediler. Sağlık raporlarının değiştirildiğinin ortaya çıkması sonrası işçiler şikayetçi olmaya karar verdiklerinde ise şirket yetkilileri bu kez işçileri tehdit ederek, “şikayetçi olursanız bizden hiçbir şey alamazsınız” dedi.

Yaralanan işçilerin isimlerinin Murat Kart, Haydar Kaya, Hakan Kaya, Mahir, Halil ve Yaşar oldukları öğrenildi. Kolları ve ayaklarında kırıklar oluşan işçilerden birisinin iki ayağından da sakatlandığı ve bir daha yürüyemeyeceği, bir işçinin ise bugün ameliyata girdiği öğrenildi.

(soL - Ankara)