Alevi işçilere linç girişimi

Aksa Enerji'nin Göynük'te devam eden termik santral inşaatında çalışan Alevi işçilere, inşaatta çalışan diğer işçilerin saldırdığı iddia edildi. İlçeyi terk etmek zorunda kaldıklarını belirten işçiler, saldırganların “Vurun kızılbaş komünistlere” diyerek kendilerine vurduğunu dile getirdiler.

Rıfat Doğan - soL

Aksa Enerji Üretim A.Ş.'ye bağlı Okul-San firmasının Bolu Göynük'te devam eden termik santral inşaatında altı gün önce işe başlayan 9 işçi, “Vurun kızılbaş komünistlere” denilerek saldırıya uğradı. Boru montaj bölümünde çalışmak üzere işe başlayan Alevi işçiler, inşaatta çalışan diğer işçilerin önce sözlü sataşmasına, ardından da demir sopalı saldırısına maruz kaldıklarını iddia etti.

Önceki gün yaşanan olayda Alevi işçiler, toplam 150'ye yakın kişinin kendilerine saldırdığını ileri sürdü.

Saldırıya uğrayan işçilerden Mazlum Dündar, o anları soL'a anlattı. Jandarma gelmeseydi aramızdan ölenler bile olabilirdi diyen Dündar, olayın çıkış sebebiyle ilgili olarak “Altı gün önce işe başlamıştık. Ne tartışma ne de başka hiçbir sorunumuz yoktu” dedi. Kaynakçı M.A.'nın “şuraya kaynak için baraj kurun” dediğini ve kendisinin “biz bunu teknik olarak bilmiyoruz, yapamayız” karşılığını verdiğini söyleyen Dündar, “Biz böyle diyince Albayrak'ın küfürlü sataşmaları başladı. Kardeşi K.A.'nın da dahil olduğu 20-25 kişilik grupla olay büyüdü” dedi. “Ne olduğunu anlamadan ellerinde demir sopalarla üzerimize yürüyen grubun saldırısına uğradık. Dakikalarca kimse müdahale etmedi ve bir lince maruz kaldık” sözleriyle olay anını anlatan Dündar, “bütün şantiye olayı seyretti” dedi. Dündar, daha sonra bir arkadaşının kendisine, olay sırasında saldıranların kendilerine “Vurun Kızılbaş komünistlere” dediğini belirtti.

İşçiler ilçeyi terk ettiler
Dündar, kafasına aldığı darbeler sonucu yaralanan işçilerden Hüseyin Doğan'ın Bolu İzzet Baysal Köroğlu Hastanesi'ne kaldrıldığını ve müşade altında tutulduğunu belirtti. Kendisiyle birlikte Hüseyin Çiftçi, Yakup Tekin, Cemil Yaman, Tarık İkiz adlı işçilerin çeşitli yerlerinden yaralandığı olay sonrasında karakola götürüldüklerini belirten Dündar, burada toplanan sadırgan gruptan 3 kişinin kendilerine “bu iş daha bitmedi” dediğini aktardı. “Bazı işçiler önceki gece ilçeyi terk etmek zorunda kaldı” diyen Dündar, olayla ilgili savcılığa başvurduğunu, olaydan sonra firmadan hiçbir yetkilinin kendilerini aramadığını söyledi.

Şirket: Küçük bir hadise
Konuyla ilgili aradığımız Aksa firması yetkilisi ise olayın işçiler arasında çıkan küçük bir hadise olduğunu ve olayda yaralananların olmadığını öne sürdü.