Ana içeriğe atla
  • soltv-logosoltv-light-logo
  • soltv-logosoltv-dark-logo
  • soltv-logosoltv-dark-logo
  • gelenek-logo

Home

soL Haber'de reklam yok, sadece haber var. Bunu birlikte sürdürüyoruz. Abone olarak desteğinizi gösterin.

Yükleniyor...

10 lirası olmayana sınav yok

Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde yönetim, vize sınavlarının başladığı gün 10 TL'ye satılan bandrolleri almayı zorunlu koştu. Cebinde 10 TL'si olmayan öğrencilerin sınava girme hakkı da gasp ediliyor.

Yayın Tarihi: 11.04.2010 , 23:50 Güncelleme Tarihi: 22.01.2025 , 10:54

Gazi Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencileri 5 Nisan tarihinde vize sınavlarına girmeye hazırlanırken beklemedikleri bir engelle karşılaştılar.

Fakültenin bahçe kapısında sayısı artırılan güvenlik görevlileri öğrencilerin üniversite yönetimi tarafından 10 TL'ye satılan bandrolleri satın alıp almadığını kontrol etmeye başladı. Bandrolü satın almayan öğrenci üniversitenin bahçesine dahi sokulmuyor.

Kimi zaman otobüs parası bile bulamadıkları için fakültelerine yürüyerek gelen öğrenciler uygulamaya tepki gösterdi. Öğrenciler bandrol kontrolünün sınavların başladığı güne denk getirilmesinin kendilerini mağdur ettiğini de belirttiler. Nitekim 10 TL'lik bandrol parasını veremeyen öğrenciler sınavlara giremiyorlar.

Öğrenciler bütünleme sınavı uygulaması olmadığı için sınavlara girememenin faturasının ağır olduğunu söyleyerek, üniversite yönetimini kınadılar.

Yoksul öğrencilerin durumu düşünülmeden uygulamanın sınavların başladığı 5 Nisan tarihinde başlatılması tepkileri artırdı.

Öğrenciler, uygulamaya tepki gösterseler de yapacakları her türlü protestonun kendilerini ülkücülerin hedefi haline getirmesinden de endişe ettiklerini belirttiler.
(soL-Haber Merkezi)

soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.