'Yoksa Siz Hâlâ Babanızın Partisine mi Oy Veriyorsunuz?'

TKP’li Öğrenciler 12 Haziran seçimlerine kısa süre kala “Yoksa Siz Hâlâ Babanızın Partisine mi Oy Veriyorsunuz?” başlıklı bir çalışma başlattı.

TKP’li Öğrenciler, başlattıkları çalışmayla, ülkede yaşananlardan rahatsızlık duyan ve değişim isteyen gençlere seslenmeye hazırlanıyorlar.

Bu çerçevede gençlere seslenmek üzere hazırlanan bildiride şöyle denildi:

“Çok uzun zamandır öyle ya da böyle iktidarda olanlar ile iktidarı bir türlü elde edemeyen ve ‘halkın kendilerine muhalefet görevi verdiği’ partilerin seçim yarışını izliyoruz.

AKP, MHP, CHP ve diğerleri bu seçimlerde de sizlerin oyunu istiyor.

Bangır bangır bağıran ses araçları, her şehirde yaptıkları şatafatlı mitingleri, televizyon reklâmları ve gazeteleriyle gece rüyanıza girmek için ellerinden geleni yapıyorlar.

Bugünlerde yaşanların benzerleri yıllardır yaşanır. Çoğu zaman partilerin adları bile değişmedi, ‘değişim’ gerektiğinde ise sadece adları değişti.

Seçim dönemlerinde yalan vaatler, çılgın projeler ve seçmen kitlesi üzerinde yapılan o çok önemli anketler ile sanki gerçekten vekilleri, bakanları biz belirliyormuşuz gibi bir seçime zorlanıyoruz:

Buna göre örneğin bugün muhafazakârlar AKP'ye, solcular CHP'ye, milliyetçiler MHP'ye oy vermelidirler... Bunun dışındaki partilerin seçimlerde barajı geçme ihtimali zaten çok düşük olduğundan oyların boşa gitmemesi için ‘mantıklı’ davranılmalıdır.

Tablo böyle sunulunca yapılacak olan kötüler arasında daha az kötü olduğunu düşündüğünü seçmek olur... Hiçbirinin yoksulluğu çözemeyeceğini bilse de, hiçbirinin eşitliğin ve özgürlüğün yanından bile geçemeyeceğinizi görse de bu ezberin ortağı olurken bulduk ülkemizin güzel insanlarını, mesela ailemizi...

Üzücü ama çok sevdiğimiz kimi insanların artık bazı kötü alışkanlıklar edindiklerini kabul etmemiz lazım. Biz ise ne mutlu ki daha alışmadık...”

Her türlü olumsuzluğa rağmen, seçim dönemlerinde alışkanlıkların devreye girdiğine dikkat çeken TKP’li öğrenciler, öğrencilere şöyle seslendiler:

“Heykelleri yıkılan, gazetecileri tutuklanan, gençliğinin geleceği şifrecilere emanet edilen güzel ülkemizin geldiği durumda bu siyasetçilerin suçu var da yıllardır göz göre bu partilere oy verenlerin, başımıza bu akbabaları musallat edenlerin suçu yok mu?

Suça ortak olma!

(...)

Türkiye'nin umuda, tutkuya ve cesarete ihtiyacı var.

Türkiye'nin gençliğin sesine ihtiyacı var. Gençler bu sesi çıkarmalı.

İşte bunun için sana sesleniyoruz, pek çok şeyi onlardan öğrendiğimiz ve elbette çok şey borçlu olduğumuzu biliyoruz ama seçimlerde gerekirse onların sözünün dinlememeli ve artık yeter demeliyiz.

‘Babanızın partisine oy vermeyin!’ çağrısı ‘aklınızdan, yüreğinizden, gençliğinizden vazgeçmeyin!’ çağrısıdır.

(...)

‘Boyun eğmeyenlerin’ sesine güç verin, 12 Haziran seçimlerinde sosyalizmin sesine, TKP'ye oy verin!”

(soL-Haber Merkezi)