TKP'den vekil maaşı zamlarına karşı imza kampanyası

Türkiye Komünist Partisi, emekli milletvekilleri ve bakanların maaşlarına yapılan yüksek zamların geri alınması talebiyle imza kampanyası başlattı.

Emekli milletvekili ve bakanların maaşlarını 7 bin 500 TL’ye çıkaran yasaya karşı, Türkiye Komünist Partisi imza kampanyası başlatıyor.

Emeklilerin maaşlarına yüzde 4 oranında zam yapılırken milletvekillerine yapılan yüzde yüz oranında zammın kabul edilemez olduğunun belirtildiği imza kampanyası metninde, emekçilere insanca yaşayabileceği bir ücret verilmesi talep edildi.

TKP tarafından başlatılan imza kampanyasında toplanan imzalar TBMM’ye gönderilecek.

Emekçilere insanca yaşayacak maaş verilsin
“Milletvekili zamları derhal geri alınsın. Tüm emekçilere insanca yaşayacak maaş verilsin!” başlığı taşıyan imza kampanyasında şu ifadeler yer alıyor:

TBMM'den jet hızıyla geçen milletvekili emeklilik maaşlarına zam kararını kabul etmiyorum. Bu zam geri alınmalı, bunun yerine tüm emekçilerin ve emeklilerin insanca yaşam koşulları sağlayacak maaş alması için gerekli düzenleme yapılmalıdır.

Yıllarca alınteri dökerek, canından, sağlığından vererek çalışmış topluma ve ülkeye pek çok milletvekilinden daha fazla emeği geçmiş ve sonunda emekli olmuş milyonlarca insana %4'lük bir zam uygun görülürken, milletvekilli emekli maaşlarına yapılan zam açık bir adaletsizliktir. Bu kararın derhal geri alınmasını ve milyonlarca emekçinin insanca yaşayabileceği maaş almasını sağlayacak bir düzenleme yapılmasını talep ediyorum.

(soL - Haber Merkezi)