TKP'den DHL kargo işçilerinin eylemine destek çağrısı

Türkiye Komünist Partisi İstanbul İl örgütü DHL Kargo işçilerinin direnişlerinin 253. gününde yapacağı eyleme katılma çağrısı yaptı.

DHL Kargo işçileri direnişlerinin 253. gününde yarın saat 14.00'te Esenyurt Meydanında buluşarak eylem gerçekleştirecek. Türkiye Komünist Partisi İstanbul İl Örgütü de yayınladığı açıklamayla DHL işçilerinin direnişini selamlayarak, eyleme destek verme çağrısı yaptı.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

Haydi DHL İşçileri İle Dayanışmaya!

Bugün itibariyle 253. gününe giren DHL Kargo Şirketi'nde yürütülen direnişi selamlıyoruz.

Türkiye Motorlu Taşıt İşçileri Sendikası' na (TÜMTİS) üye olmaları sebebiyle işten çıkartılan ve direnişe geçen DHL işçisi kardeşlerimizin mücadelesi devam ediyor. DHL işçilerinin örgütlü mücadelesini, işten atarak kıramayan şirket patronlarının, Hak-İş'e bağlı AKP yandaşı Taşıma-İş Sendikası'nı devreye sokması da başarıya ulaşamadı. Düşmanlığını hala işçi atarak gösteren DHL patronlarını ve buna çanak tutan yandaş sendikayı DHL işçilerinin birliği yenecektir.

Bu birliği güçlendirmek ve seslerini yükseltmek için 24 Şubat Pazar günü saat 14:00'da Esenyurt Meydanı'nda buluşacak olan DHL işçilerinin yanında olacağımızı ilan ediyoruz.

Türkiye Komünist Partisi'nin tüm üye ve dostlarını DHL işçisi kardeşlerimizin örgütlü mücadelesine destek olmaya davet ediyoruz.

Türkiye Komünist Partisi İstanbul İl Örgütü

TKP üye ve dostları saat 13:30'da Esenyurt Belediyesi'nin karşısında toplanarak, DHL işçilerinin eylemine destek vermek üzere Esenyurt Meydanı'na geçecek.

(soL-Haber Merkezi)