TKP'den bugün 1 Mayıs eylemi

Türkiye Komünist Partisi, bugün Taksim'de yapacağı bir eylemle Taksim Gezi Parkı'nda kurulacak 1 Mayıs standının açılışını yapacağını duyurdu.

TKP Genel Başkanı Erkan Baş'ın da katılacağı eylemin duyurusu şu şekilde:

"TKP İstanbul İl Örgütü, Genel Başkan Erkan Baş'ın katılımıyla bugün saat 12:30'da Taksim'de basın açıklaması yapacaktır.

AKP'YE İLK HAYIR TAKSİM'DE!

Halkımız emekçiler, köylüler, öğrenciler bugün AKP hükümetinin gerici, piyasacı ve işbirlikçi politikaları sonucu her geçen gün daha da yoksullaşmaktadır. Halkımızın işi ve ekmeği elinden alınmıştır. Güvencesiz çalışma normal bir istihdam biçimi olarak dayatılmaktadır. AKP döneminde özelleştirme uygulamaları zirve yapmış, kamu işletmeleri kılıfına uydurularak sermaye sınıfına peşkeş çekilmiştir.

İşte tam da böylesi bir dönemde önümüzdeki 1 Mayıs, AKP'nin her türlü piyasacı, gerici ve özelleştirmeci uygulamasına karşı işçi sınıfının birlik, mücadele ve dayanışma günü olarak daha da önem kazanmıştır.

Mecliste görüşülen AKP anayasasına ilk hayır yanıtı 1 Mayıs'ta verilmelidir!

Türkiye Komünist Partisi bu sesin güçlenmesi için bütün örgütlerini seferberliğe çağırmıştır.

TKP İstanbul İl Örgütü, 27 Nisan Salı günü saat:12:30 Genel Başkan Erkan Baş'ın da katılacağı bir basın açıklaması ile Taksim Gezi Parkı'nda 1 Mayıs standının açılışını yapacaktır.

Tüm halkımıza duyurulur.

Basın açıklaması için saat 12:00'da TKP Beyoğlu İlçe Örgütü önünde buluşulacak ve buradan Taksim'e geçilecektir.

Türkiye Komünist Partisi
Genel Merkez"

(soL - Haber Merkezi)