TKP'den Adalar açıklaması

TKP İstanbul İl Örgütü, TKP'nin bir süredir Adalar ilçesi ve belediyesi çerçevesinde yürütülen tartışmaların içine çekilmeye çalışılmasına karşı bir açıklama yayımladı.

Türkiye Komünist Partisi İstanbul İl Örgütü, bir süredir Adalar ilçesi ve belediyesi çerçevesinde yürütülen tartışmalara ilişkin bir açıklama yaptı. Açıklamada "TKP, belediye olanaklarından pay kapmaya çalışan çeşitli grupların kendi aralarındaki tartışmalara veya kimi çevrelerin düzen partilerinden birine karşı görünüp diğerine yedeklenme çabalarına taraf olmaz" denildi.

TKP İstanbul İl Komitesi imzalı basın açıklaması şu şekilde:

Son günlerde çeşitli ulusal ve yerel yayın organlarında, Adalar ilçesi ve belediyesi çerçevesinde yürütülen tartışmalarda partimiz ve temsil ettiğimiz değerler sığ ve çıkar hesaplarının döndüğü anlaşılan bir kavgaya malzeme edilmeye çalışılmaktadır.

Bu sığ ve seviyesiz tartışma ortamının oluşmasına neden olanlara ilişkin bir niyet okumasına girmek istemeyiz. Ancak niyetleri ne olursa olsun bu ortamın oluşmasında payı olanların, sola, insana ve emeğe ait değerleri kirletmek isteyenlere fırsat verdiklerinin farkına varmalarını dileriz. Siyaseti kişisel husumetlerin malzemesi olarak kullananları, küçük çıkar hesaplarını allayıp pullamaya çalışanları TKP’yi ve sosyalizme ait değerleri anarken daha dikkatli olmaya davet ediyoruz.

İşçi sınıfının, tüm emekçilerin ve yoksulların, aydınlıktan yana insanların partisi olarak TKP, kendi bağımsız ve sınıf düşmanlarıyla uzlaşmaz tutumunu defalarca kanıtlamış bir partidir. Maalesef kendine solcu diyen birçok kişi ve çevrenin CHP gibi sosyal demokrat ya da AKP gibi sağ partilerin kuyruğuna takılmakta bir beis görmediği bir ortamda bu kokuşmuş düzenin temsilcilerine karşı uzlaşmaz tavrımız en önemli değerlerimizdendir.

TKP başka grup, parti veya çevrelerden farklı olarak değerleri ve hedefleri açısından homojen bir yapıdır. Türkiye’nin dört bir yanında mücadele eden TKP üyeleri gibi Adalar’da faaliyet yürüten, Çark-Çekiçli rozeti onurla taşıyan yoldaşlarımız da, AKP’nin yarattığı karanlık Türkiye tablosuna karşı bulundukları alanda mücadele etmekte ve bu karanlık Türkiye tablosunun sosu olmuş CHP’yi deşifre etmektedir. TKP’liler bulundukları yerin yaşanılası bir yer olması için, sosyalizm hedefinin insanca yaşamak için gerekli koşul olduğunu unutmadan mücadele ederler. TKP bu mücadeleyi en güçlü şekilde yürütmeye çalışır bunu yapabilmesi için dostlarından gelecek her türlü öneri, eleştiri ve değerlendirmeye kapılarını ardına kadar açar. Bu mücadeleyi en güçlü şekilde yürütebilmek için dostlarını partiye davet eder, dost güçlerle ittifaklar kurmaya çalışır. Ancak TKP, belediye olanaklarından pay kapmaya çalışan çeşitli grupların kendi aralarındaki tartışmalara veya kimi çevrelerin düzen partilerinden birine karşı görünüp diğerine yedeklenme çabalarına taraf olmaz.

TKP, Adalar’da da gericiliğe, piyasacılığa ve bu güzelim ilçenin yağmalanmasına karşı dimdik ayaktadır. TKP Adalar’da pırıl pırıl genç yeni üyeler kazanmaktadır. Elbette yapamadıklarımız da vardır. Özellikle Adalar’daki emekçilerin güvencesiz çalışma, ulaşım gibi yakıcı sorunları kamuoyunun gündemine daha güçlü bir şekilde sokulmalı, daha ciddi bir örgütlenme gerektirmektedir. Ancak yapamadıklarımız, gücümüzün bazı şeylere yetememesinden, kapitalist düzenin yarattığı pisliklerin sayısının maalesef her geçen gün artmasından kaynaklanmaktadır.

Adalar’da yaşayan tüm emekçileri TKP’ye bu mücadelesinde destek vermeye davet ediyoruz. TKP Adalar örgütü, iyi niyetli ve düzen güçlerine yedeklenme kaygısı olmayan tüm çevre ve kişilerle ortak yürütülecek çalışmalara elinden geldiğince destek olacağını ilan eder.
Başta andığımız sığ ve seviyesiz tartışma ortamına dair söyleyeceğimiz son sözümüz budur. TKP bundan önce olduğu gibi bundan sonra da bu tür tartışma veya karalamalara yürüttüğü mücadeleyle cevap verecektir.

(soL-İstanbul)