TKP'den açıklama: Hükümet istifa, sol bir seçenek için görev başına!

Türkiye Komünist Partisi Merkez Komitesi, hükümete yakın isimlere yönelik yapılan büyük operasyon sonrası bir açıklama yaptı.

(soL - Haber Merkezi) Açıklamada, "Şimdi Haziran depreminin artçı sarsıntıları geliyor, 11 yıldır ülkeyi karanlığa mahkum eden gerici koalisyon dağılıyor. Dağılırken etrafa pislik saçılıyor" denilirken, "AKP’nin tek bir gün daha ülkeyi yönetme ehliyeti yoktur. Hükümet derhal istifa etmelidir. Halk da ortaya çıkacak boşluğu doldurmak için derhal harekete geçmeli, yerelliklerde örgütlenmeli, karmaşık ama umut vaadeden bir döneme hazır olmalıdır. Türkiye Komünist Partisi, bütün üyelerini, dostlarını, diğer sol güçleri Sol Cephe’yi bir seçenek haline getirmeye çağırmaktadır" dedi.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

HÜKÜMET İSTİFA!

SOL BİR SEÇENEK İÇİN GÖREV BAŞINA!

Yolsuzluk, hukuksuzluk, zalimlik…

Bugünkü iktidarı tanımlayacak sıfatlardan yalnızca birkaçıdır bunlar.

Haziran ayında halk buna karşı ayağa kalktı, “boyun eğmem” dedi.

Şimdi Haziran depreminin artçı sarsıntıları geliyor, 11 yıldır ülkeyi karanlığa mahkum eden gerici koalisyon dağılıyor. Dağılırken etrafa pislik saçılıyor.

Bu pislik yalnızca hükümete değil, bir bütün olarak gerici, Amerikancı, sömürücü, sağcı zihniyete, cemaat örgütlenmelerine aittir.

AKP’yi ülkeyi yönetemez hale getiren halk derhal başarısına sahip çıkmalı ve sol bir seçenek için kolları sıvamalıdır. Haziran aylarında milyonların dilinden düşmeyen “Hükümet İstifa” sloganı, bugünün yakıcı talebidir.

AKP’nin tek bir gün daha ülkeyi yönetme ehliyeti yoktur. Hükümet derhal istifa etmelidir. Halk da ortaya çıkacak boşluğu doldurmak için derhal harekete geçmeli, yerelliklerde örgütlenmeli, karmaşık ama umut vaadeden bir döneme hazır olmalıdır.

Hafta sonu kurulan ve geniş bir kesimde umut yaratan Sol Cephe bu dönem için büyük fırsattır.

Türkiye Komünist Partisi, bütün üyelerini, dostlarını, diğer sol güçleri Sol Cephe’yi bir seçenek haline getirmeye çağırmaktadır.

Hükümet istifa!

Sol seçeneği birlikte yaratmak için Haziran ruhunda birleşelim!

Gericiliğe, Amerikancılığa, piyasacılığa geçit vermeyelim!

Türkiye Komünist Partisi

Merkez Komite