TKP Patriotlara karşı meclis önündeydi: 'Ülkemizi ABD'ye peşkeş çekenlerden hesap soracağız!'

NATO askerlerinin ardından Patriot füzelerinin de dün İskenderun Limanı'na gelmesinin ardından TKP meclise yürüyor.

Güncelleme: 13:56
TKP heyetinden Ali Rıza Elmas, topladıkları imzaları meclise teslim ettiklerini ve bundan sonra da mücadelenin süreceğini söyledi.

Eylem sona erdi.

Güncelleme: 13:45
10 Ocak tarihinden itibaren Güvenpark'ta Patriot nöbeti tutan ve Patriotlara karşı onbinlerce imza toplayan TKP, bu imzaları meclise götürüyor. TKP üyelerinden oluşan bir heyet şu an meclise gidiyor.

Meclis önünde bulunan TKP üyeleri ise marşlarla eylemlerini sürdürüyor.

Güncelleme: 13:40
Ülkemizi ABD'ye peşkeş çekenlerden hesap soracağız
TKP üyeleri adına meclis önünde bir açıklama yapıldı. Açıklamayı yapan Can Soyer şu ifadeleri kullandı:

"Dün İskenderun Limanı’na inen Patriotlar orada gereken cevabı aldı. Aynı cevabı vermek için şimdi de buradayız. 10 gündür Güvenpark’ta tuttuğumuz nöbet sırasında sorduk 'Meclis bu füzeleri tartıştı mı?' diye.

Hayır.

Bakanlar ve vekiller bu konuyu tartışmadı bile. Bize Patriotların savunma amaçlı olduğu, Suriye'nin Türkiye'yi tehdit ettiği söyleniyor. Birileri 3 saatte Şam’a gireriz derken, kimse bizi Suriye'nin Türkiye'yi tehdit ettiğine inandıramaz, kimse bizi aptal yerine koyamaz.

Bizim Suriye halkıyla bir derdimiz yok, komünistler gibi Türkiye halklarının da bir derdi yok. Suriye halkıyla derdi olanlar, Türkiye halklarıyla da derdi olanlardır. Suriye halkıyla derdi olanlar, Türkiye halkını yoksullaştıran, ezen, baskı altına alanlardır.

Meclise bir mektup gönderdik, onlara 'ülkemizin NATO toprağı olmasına sesinizi çıkardınız mı?' diye sorduk. Cevap alamadık. Şimdi cevabı almak için Meclis'e kendimiz geldik.

'Türkiye NATO toprağıdır' diyor Başbakan. Bu ülke bizimdir, bu ülke emekçilerindir. Erdoğan kendine satacak başka bir şey bulsun. TKP ülkemizi ABD’ye peşkeş çekenlerden hesap sormaya, ülkemizi Amerika'ya köle edenlerin yakasına yapışmaya devam edecek. Yağma yok Sosyalizm var."


Güncelleme: 13:26
TKP üyeleri "Katil ABD, işbirlikçi AKP" sloganlarıyla meclis önüne geldi.

Çevik kuvvet meclis kapısı önünde barikat kurdu.


Güncelleme: 13:23
TKP şu an Dikmen caddesine girdi yürüyüş sürüyor.


Güncelleme: 13:16
Polis Akay kavşağının Atatürk Bulvarı çıkışına TOMA'larla barikat kurdu.


Güncelleme: 13:05
Yürüyüşte sık sık, "Suriye halkı yalnız değildir", "İşgalciler her zaman kaybeder", "AKP'den hesabı yurtseverler soracak", "Kahrolsun ABD, işbirlikçi AKP" sloganları atılıyor.


Güvenpark'ta toplanan TKP üyeleri buradan meclis yürüyüşüne başladı.

(soL - Haber Merkezi)