TKP’den Küba Devrimi etkinliği

Türkiye Komünist Partisi, 25 Temmuz’da Moncada Kışlası baskınının 57’nci yıldönümü vesilesiyle bir Küba Devrimi etkinliği yapacak.

Türkiye Komünist Partisi (TKP), 25 Temmuz 2010, Pazar günü saat: 20:00'de, Taksim Gezi Parkı'nda "Küba ile Dayanışma Etkinliği" düzenleyecek.

Fidel Castro ve arkadaşları tarafından Moncada Kışlası’na düzenlenen baskının tarihi olan ve Küba’da “Ulusal İsyan Günü” olarak kutlanan 26 Temmuz vesilesiyle yapılacak etkinlik için TKP “Ülkesini seven, devrimci Kübalı gençler, 26 Temmuz'da, işbirlikçi Batista rejiminin Moncada ve Bayamo kışlalarını bastılar. Bu baskın, Küba halkının Batista ve düzenine karşı umudu ve devrim mücadelesinin örgütleyici gücü oldu. 1959 Küba Devrimi, Fidel Castro'nun aralarında yer aldığı devrimcilerin bu “başarısız” girişimi sayesinde mümkün oldu” dedi.

Küba Komünist Partisi Merkez Komitesi Uluslararası İlişkiler Departmanı Avrupa Sorumlusu Julio Garmendia Pena'nın katılacağı etkinlikte Bulutsuzluk Özlemi, Gülcan Altan ve Caribbean Band sahne alacaklar.

(soL - Haber Merkezi)