Komünist Parti: Tezkereye hayır

Komünist Parti(KP), milletvekillerine çağrı yaptığı bir açıklama yayınlayarak "Tezkere'ye hayır" dedi.

Komünist Parti, milletvekillerine bir çağrı yaparak "Tezkere'ye hayır" dedi.

Suriye'ye saldırmak için bahane arayan AKP'nin, Türkiye halklarını savaşa ikna edemediği için defalarca duvara çarptığını söyleyen KP, AKP'nin IŞİD'i mazeret göstererek savaş çığırtkanlığı yaptığını belirtti.

Tezkerenin amacının terörü önlemek değil, sonucunun ise Türkiye'nin tümüyle savaş meydanına dönmesi olacağı belirtilen açıklamada, "Tezkereye onay vermek cinayete ortak olmaktır" dendi.

Komünist Parti'nin açıklamasının tam metni şöyle

"Milletvekillerine çağrı:

Tezkereye hayır, savaşa geçit yok!

AKP’nin Meclis’e getirdiği tezkere, bir savaş ilanıdır. Geçtiğimiz yıllarda Suriye’ye saldırmak için bahane arayan, ama sadece uluslararası dengelerin izin vermemesi nedeniyle değil, halkımızın da savaşa asla ikna olmaması nedeniyle defalarca duvara çarpan AKP, şimdi mazereti IŞİD’den devşirmek istiyor.

IŞİD denen yobaz çetesi, emperyalizmin ve AKP’nin beslemesidir. Bu çeteyi etkisizleştirmek için Suriye ve Irak’a savaş ilan etmek gerekmez. Türkiye’nin köprü geçişi olarak kullanılmasını durdurmak, kaçak petrolün ülkemiz üstünden pazarlanmasına izin vermemek, silah ve mühimmat teminine son vermek, kaçak hastaneleri ve diğer lojistik destekleri kesmek, tarikatların mahalle mahalle, cami cami asker toplamasına engel olmak, Kobani’de olduğu gibi IŞİD saldırılarını desteklememek, hoşgörü göstermemek yeter de artar bile!

Tezkerenin amacı “terörü önlemek” değildir. Tezkerenin sonucu, bütün Türkiye’nin savaş meydanına dönmesi olur. Tezkereye onay vermek cinayete ortak olmaktır!

Tezkerenin Türkiye’nin çıkarlarıyla bir ilgisi yoktur. AKP, emperyalizmin en kirli işlerini yapmaya memur edilmiştir ve sınır ötesine gönderilen askerler eliyle emperyalistlerin doğrudan üstlenmek istemeyecekleri suçlar işlenecektir. Türkiye çocuklarını bu kire bulaştırmamalıdır!

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin üyelerine sesleniyoruz: Savaş tezkeresine evet oyu veren, bu vebalin altından kalkamaz! Halkının çıkarını bir nebze düşünen bir milletvekili, evet oyunu aklından bile geçirmemelidir. Yapılması gereken, savaş suçlusu oldukları tescilli Başbakan’dan ve Cumhurbaşkanı’ndan hesap sormaktır."