Isparta'da TKP üyelerine bıçaklı saldırı

Dün saat 14:00 sularında Isparta kent merkezinde seçim bildirisi dağıtan TKP üyelerine bıçaklı saldırıda bulunuldu. Saldırıda bir TKP üyesinin aldığı bıçak darbesi nedeniyle ağır yaralandığı bildirildi. 4 saldırgan gözaltına alındı.

Dün Isparta'da "Boyun eğmeyen 500 bin kişi arıyoruz" başlıklı seçim bildirisini dağıtan TKP üyeleri bir grubun bıçaklı saldırısına uğradı.

Kent merkezinde bildiri dağıtımı sırasında sopa ve bıçaklarla TKP üyelerine saldıran gruba polislerin müdahale etmediği ve saldırganların bir TKP üyesini bıçakla yaraladığı belirtildi.

4 saldırgan dün akşam saatlerinde polis tarafından gözaltına alındı. Bıçaklı saldırıyı gerçekleştiren kişinin suçunu itiraf ettiği ve çıkartıldığı mahkemede tutuklanıp cezaevine gönderildiği bildirildi.

Sol parti ve örgütlerden saldırıya ortak tepki
Saldırıyı kınamak için bugün saat 15:00'da Isparta Eğitim-Sen önünde bir basın açıklaması gerçekleştirildi. TKP Isparta İl Örgütü tarafından düzenlenen basın açıklamasına ÖDP, EMEP, Öğrenci Kolektifleri Gençlik Muhalefeti, DGH, Ekim Gençliği, Sosyalist Parti, TÖP, Pir Sultan Abdal Derneği, Eğitim-Sen Isparta Şubesi, BES Isparta Şubesi, Eğitimciler ve Sanatçılar Derneği üyeleri de katıldı.

Basın açııklamasından hemen sonra olayın gerçekleştirildiği yer olan kafeler caddesine yürünerek, tüm örgütlerle birlikte "Boyun eğmeyen 500 bin kişi arıyoruz" başlıklı bildiri dağıtıldı.

Eylemde okunan basın metni ise şöyleydi:

"Dün öğle saatlerinde, bulunduğumuz bu alanda, seçim çalışmaları çerçevesinde bildiri dağıtan Türkiye Komünist Partili öğrencilere faşist bir grup tarafından bıçaklı saldırı gerçekleştirilmiştir. Yapılan hain saldırı sonucu, arkadaşlarımızdan bazıları çeşitli yerlerinden yaralanmış, bir arkadaşımız ise aldığı bıçak darbeleri neticesinde hastaneye kaldırılmıştır. "Boyun Eğmeme" iradesi gösteren arkadaşlarımıza yönelik yapılan saldırı, ne ilk, ne de sondur. Bizler -yani boyun eğmeyenler- yani bu ülkenin bağımsızlığını isteyenler bu ülke topraklarında boyun eğmemenin ne demek olduğunu ve ne gibi zorlukların bizleri beklediğini çok iyi bilmekteyiz.

Yıllarca devlet eliyle semirtilmiş eli kanlı faşist çeteler ne de bugünün para babalarının hizmetkarı AKP içimizdeki bağımsızlığa, kardeşliğe ve eşitliğe olan inancımızı ve bağlılığımızı sarsamayacaklardır.

Kardeşler, dostlar,

Bizler ve bu ülkenin onurlu insanları yapılan tüm bu hain saldırıların arkasında nasıl bir iradenin olduğunu bilmekteyiz. Bu irade bu ülke insanını işsizliğe, yoksulluğa, açlığa mahkum edip Iraklı çocukların katili Amerikan askerlerini ülkemizin en gözde tatil beldelerinde kuş sütüyle besleyen barlarında, pavyonlarında Amerikan askerlerinin gönül eğlendirmelerine göz yuman iradedir. Bu irade Katil Amerikan 6. Filosuna karşı yürüyüşe geçen, tam bağımsızlığı kendilerine bayrak yapan gençlere karşı milliyetçi geçinip Amerikan 6. Filosunu ellerinde güllerle karşılayan ve ona secde duranların iradesidir. Bu irade, parasız, eşit, bilimsel eğitim isteğiyle yürüyen gençlere biber gazı ve coplarla saldıranların, buna da pervasızca “ileri demokrasi” diyenlerin iradesidir. Bu irade işçileri fabrikalarda, tarlalarda karın tokluğuna çalıştırıp, insanımızı açlığa terk eden iradesidir. Bu irade, sadakaya mahkum ettiği insanların onuruyla oynayan, iki aylık bebeği açlıktan ölüme terk eden, öğrenci velilerine "okulun kömürünü de sen al" demek pervasızlığını gösterenlerin iradesidir. Bu irade, ülkemizi parsel parsel peşkek çeken, “ananı da al git” diyenlerin iradesidir. Bu irade, Maraş, Sivas katliamını yapan, dün Kemal Türkler’i bugün Hrant’ları katleden iradedir.
Bizler bu iradenin karşısına dikileceğimizi, bu iradenin karşısında boyun eğmeyeceğimizi, bu iradenin maşası konumundaki faşist saldırılara direneceğimizi buradan bir kez daha dosta-düşmana ilan ediyoruz.

Çünkü biliyoruz ki
Boyun eğmeyenler var oldukça eli kanlı faşistler kahraman ilan edilemeyecektir.
Çünkü biliyoruz ki
Boyun eğmeyenler sesini daha gür çıkardıkça iki aylık bebekler açlıktan ölüme terk edilemeyecektir.
Çünkü biliyoruz ki
Boyun eğmeyenler dik durdukça katil Amerikan askerleri ülkemizi geneleve çeviremeyeceklerdir.
Ve yine biliyoruz ki bu ülke için bedel ödenecekse bu ülkenin yurtseverleri bu bedeli ödemeye sonuna kadar hazırdır.

Türkiye Komünist Partisi Isparta İl Örgütü"

(soL - Isparta)