İskenderun'da Patriot protestosu: TKP'liler limana girdi

TKP üyeleri İskenderun Limanı'na getirilen Patriotları protesto etti. Polisin engelleme girişimleri ve saldırısına karşın limana giren TKP üyeleri burada bir basın açıklaması gerçekleştirerek, "Bu karara imza atanlar ve sessiz kalanlardan hesap sorulacağını" dile getirdi.

Güncelleme: 13:30
TKP kent merkezine sloganlar eşliğinde yaptığı yürüyüşün ardından eylemini sonlandırdı.

Güncelleme: 13:00
TKP üyeleri İskenderun kent merkezine geldi.

Güncelleme: 12:45
TKP üyeleri liman kapısından ayrılarak kent merkezine doğru yürüyüşe başladı. TKP üyeleri "İşgalciler her zaman kaybeder" sloganlarıyla yürüyor.


Güncelleme: 12:36
TKP üyeleri limanda yaptığı açıklamanın ardından şimdi de liman kapısına yöneldi. Araçların çıkmasına karşı kapı önünde oturma eylemine başlandı.


Güncelleme: 12:30
"Katil NATO Türkiye'den defol", "Ülkemizde yankee istemiyoruz", "İşgalciler her zaman kaybeder", Katil Obama, Katil Erdoğan", "Emperyalistler işbirlikçiler korkun TKP görev başında" sloganları atılıyor.

TKP MK Dönem Sözcüsü Erkan Baş bir konuşma yaptı:

Yaklaşık 1 ay kadar önce TKP olarak TBMM kapısına dayandık. TBMM'nin kapısına dayandık çünkü Almanya, Hollanda parlamentosunun tartıştığı konuyu TBMM tartışmadı bile. TKP emekçi halkın, yurtseverlerin ve devrimcilerin sesi olarak meclise yürüdü. Siz uyuyorsunuz ama biz uyumuyoruz dedik. Bu ülkenin komünistleri buna izin vermeyecek dedik. Türkiye halkları bu kararın ortağı olmayacak. Ülkemize işgal askerlerinin girmesine izin vermeyeceğiz.

Osmanlı padişahları da ülkeyi işgale açtı ama Türkiye halkları işgale büyük bir direniş sergiledi ve işgalcileri kovdu. Şimdi bu ülkeyi yönetenlere soruyorum hangi yasayla bu ülke topraklarını işgalcilere açıyorsunuz?

Bu işbirlikçi iktidarı ve sessiz kalanları uyarıyoruz. Bu halk bunu yapanlara mutlaka ama mutlaka hesap soracak.


Patriotların İskenderun'a gelmesinin hemen ardından TKP üyeleri İskenderun Limamı'nda eyleme başladı.

Polisin ilk saldırı girişiminin ardından TKP üyeleri polis barikatını aşarak limana girdi.

(soL - İskenderun)