İşçi Okulları yola çıktı

Türkiye Komünist Partisi tarafından düzenlenen İşçi Okulları dün iki sınıfta yapılan açılış dersleri ile yola çıktı. İstanbul Avcılar ve Şişli'de açılan sınıflarda yapılan derslere TKP üyeleri ve dostları ilgi gösterdi.

Yaklaşık bir ay önce yapılacağı ilan edilen İşçi Okulları'nın açılış dersleri dün İstanbul'un iki ilçesinde yapıldı. Avcılar Eğitim Sen 7 No'lu Şube salonunda yapılan derse eğitim emekçileri ilgi gösterirken, açılış derslerinde "Rakamlarla Türkiye Gerçeği" ve "AKP Hangi Haklarımızı Elimizden Alıyor" başlıkları üzerinde duruldu. İTÜ İnşaat Mühendisliği Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Emre Gürcanlı ile TKP Parti Konseyi Üyesi Yıldız Koç'un eğitimci olarak katıldıkları derslerde, Türkiye'nin nasıl borçlu bir ülke haline geldiği, ülkemizdeki gelir dağılımı, işsizliğin gerçek boyutları, işçilerin nasıl sömürüldüğü, AKP'nin emekçilere dönük saldırıları farklı boyutlarıyla ele alındı.

Aynı derslerin yapıldığı Şişli'deki İşçi Okulları sınıfına da eğitim ve sağlık emekçileri katıldı. Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi'nde yapılan açılış derslerine eğitimci olarak Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Alaeddin Şenel ve TKP PK Üyesi Kamil Tekerek katıldı.

Önümüzdeki günlerde ve haftalarda Türkiye'nin farklı noktalarında da İşçi Okulları açılış dersleri yapılmaya devam edecek. İşçi Okulları ile ilgili daha ayrıntılı bilgi için http://www.tkp.org.tr/isci-okulu-basliyor-1595 adresi ziyaret edilebilir.

(soL - Haber Merkezi)