Halkevleri 22. Genel Kurulu'nu gerçekleştirdi

“Baskıya, sömürüye, karanlığa meydan okuyanlar buluşuyor” çağrısıyla toplanan Halkevleri 22. Genel Kurulu, sonucunda mücadelenin büyütülmesi çağrısı yapılırken, Genel Kurul sonucunda Halkevleri Genel Başkanlığı’na Oya Ersoy seçildi.

Halkevleri “Baskıya, sömürüye, karanlığa meydan okuyanlar buluşuyor” çağrısıyla 22. Genel Kurulu’nu gerçekleştirdi.

Muhalefet.org’un haberine göre, turuncu renklerle donatılan salonda, eğitim ve sağlık hakkı için hazırlanan “Halkın hakları var”, “karanlığa Meydan okuyoruz”, “AKP’nin ve Sermayenin büyüyen Türkiyesi AKP’ye kul, sermayeye köle olmayacağız” pankartları dikkat çekti. Salonun arkasında bulunan koltukların üzerinde ise Hopa’da biber gazıyla yaşamını yitiren Metin Lokumcu’nun fotoğrafının olduğu “Tek yol sokak, tek yol devrim” pankartı yer aldı.

Kentsel dönüşüm mağduru Dikmenliler, "bedenim benimdir, kürtaj hakkımdır"diyen kadınlar, "HES katliamdır" diyerek derelerinin başında nöbet tutan köylüler, taşerona, güvencesiz, güvenliksiz çalıştırılmaya direnen emekçiler ve 4+4+4 ile çocuk işçiliğe, dindar nesillere, paralı eğitime izin vermemek için eğitim hakkına sahip çıkan öğretmenler ve öğrencilerin attıkları sloganlarla genel kurulun coşkusu hiç dinmedi.

Genel kurula, siyasi partilerden sendikalara, demokratik kitle örgütlerine kadar çok sayıda temsilci katıldı. Katılanlar isimler arasında, CHP Milletvekilleri İlhan Cihaner, Durdu Özpolat ve Levent Gök, BDP Milletvekilleri Ertuğrul Kürkçü, İbrahim Binici, ÖDP Eş Genel Başkanı Alper Taş, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, KESK Genel Sekreteri İsmail Hakkı Tombul, DİSK Ankara Bölge Temsilcisi Kani Beko, Dev Sağlık İş Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Türkiye İnsan Hakları Vakfı Genel Sekreteri Metin Bakkalcı, TKP MK Üyesi Metin Çulhaoğlu ve ÇGD Genel Başkanı Ahmet Abakay da yer aldı.

Halkevleri'nin mücadele tarihine ışık tutan bir slayt gösterimiyle başlayan genel kurulun açılış konuşmasını Halkevleri Genel Başkanı İlknur Birol gerçekleştirdi.

15-16 Haziran işçi direnişinin yıldönümünde bu kongereyi gerçekleştirmiş olmanın güzel bir tesadüf olduğunu söyleyen Birol, ülke gündemine dair başlıklara değindi. Konuşması sırasında sık sık Hopa’ya ve Metin Lokumcu’ya selam gönderen Birol, barınma, eğitim, sağlık haklarına sahip çıkan, çevre katliamına dur diyenlere de seslenerek “Meydan okuyanların sahnesine hoşgeldiniz” dedi.

Birol “Bizce tam da böylesi bir zamanda meydan okuma, devrimci müdahale gereklidir. Bu müdahale gündelik siyasetin dar ufkuna, temsili demokrasinin sınırlı çerçevesine indirgenemez. Bu müdahalenin adresi sokak, parolası 'devrim' olmalıdır" diye konuştu. Genel kurul, Halkevleri Genel Başkanı Birol'un ardından konukların konuşmalarıyla devam etti.

Genel Kurulun ikinci gününde Halkevleri Çalışma Raporları değerlendirildi ve yeni yönetim kurulu seçildi. İlknur Birol'un devrettiği Genel Başkanlığa Oya Ersoy seçildi.