Dikmen'de gericilik ve Aleviler tartışıldı

Türkiye Komünist Partisi Çankaya ilçe örgütü tarafından Dikmen'de ''Gericilik Sarmalında Türkiye Ve Aleviler''paneli gerçekleştirildi.

TKP Parti Konseyi üyesi Metin Uçak ve Devrimci Eğitim Şûrası üyesi Gökçen Düzkaya'nın katıldığı panel, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı salonunda yapıldı.

Panel moderatörün kısa açılış konuşmasıyla başladı,ardından Türkiye'de Aleviler başlıklı kısa bir sinevizyon gösterisi yapıldı. Panelde ilk sözü alan Metin Uçak, Alevilerin Türkiye'deki tarihi sürecini anlattı, konuşmasında sık sık Alevilerin, eşitlikten, özgürlükten yana olan özelliklerinden ve Türkiye'de devrimci hareket tamamiyle sönümlenmeden Aleviler üzerinde düzenin düşündüğü yönde bir gericileşmenin mümkün olmayacağından bahsetti. AKP iktidarının Aleviler üzerindeki gericileştirme politikalarını anlatan Uçak, bunlarla mücadele etmenin yolunun sosyalizme omuz vermekle olacağına işaret etti.

Metin Uçak'dan sonra sözü alan Gökçen Düzkaya 4+4+4 yasası ile ilgili bilgilendirme yaptı. Eğitim yaşının düşürülmesinin pedogojik olarak olumsuz etkilerini anlattığı konuşmasında, asıl hedeflenenin eğitimin 8 yıldan sonra bıraktırılmak istenmesi, kız çocuklarının eve kapatılması ve erkek çocukların ise ucuz iş gücünden yararlanılması olduğunu anlattı. Bu değişikliğin hem ekonomik, hem de siyasıl bir değişiklik olduğunu vurguladı.

Panelin forum bölümünde katılımcılardan gelen sorular cevaplandı. Katılımcıların katkılarıyla zengileşen panel, gericilikle mücadele için 1 Mayıs günü yapılacak mitinge katılım çağrısıyla son buldu.

(soL - Ankara)