Devin Kuzu son yolculuğuna uğurlandı

Fethiye'de hayatını kaybeden ÖDP'nin kurucu üyelerinden Devrim Devin Kuzu, dün toprağa verildi.

2003 yılından bu yana cilt kanseri tedavisi gören Devrim Devin Kuzu, dün Fethiye Devlet Hastanesi'nde hayatını yitirmişti. Devin Kuzu, Özgürlük ve Dayanışma Partisi'nin (ÖDP) kurucu üyelerindendi. Kuzu'nun cenazesinde vasiyeti gereği, tabutunu kadınlar taşıdı.

Çatalarık Mezarlığı'na gömülen Kuzu'nun mezarı başında çok sayıda genç, Nâzım Hikmet'in ‘Güneşe akın var güneşe akın, güneşi zaptedeceğiz, güneşin zaptı yakın. Ölenler, dövüşerek öldüler, güneşe gömüldüler. Vaktimiz yok onların matemini tutmaya. Akın var akın güneşe akın. Güneşi zaptedeceğiz güneşin zaptı yakın' şiirini okudu.

Devin Kuzu, TEKEL direnişine destek veren gençlerin mektubuna şöyle yanıt vermişti:

"Sevgili kardeşimlerim, yol arkadaşlarım

Tekel direniş sokağından yazdığınız beni sevindiren onurlandıran mektubu aldım...

Beni de bu onurlu, gururlu direnişin içine taşıdığınız için size çok çok teşekkür ederim. Kalbim, ruhum ve aklım sizinle. Ama gözüm hiç arkada değil, partimin, yol arkadaşlarımın gece gündüz orada işçilerin yanı başında direndiklerini biliyor olmanın rahatlığı içinde huzurluyum.

İyi ki tarihin akışında, Türkiye halklarının devrimci yolunda buluşmuşuz, iyi ki "yeryüzü aşkın ve devrimin yüzü olana dek savaşmaya" yeminli partimizi birlikte kurmuşuz, karda boranda terk etmemiş, mevzilerimize sıkı sıkı sarılmışız. Elbette ki bu yolda hep kararlı ve birlikte sonuna dek yürüyeceğiz.

Tekel Direniş sokağı dayanışma evine en kısa zamanda geleceğim. Şimdilik, bütün arkadaşlarımı yüreğimdeki en devrimci duygularla sımsıkı kucaklıyorum.

TEK YOL DEVRİM"

(soL-Haber Merkezi)