"Cepheleşme çağrısı AKP-Taraf-Fethullah cephesini korkuttu"

Zaman gazetesi yazarı Mümtaz'er Türköne'nin dün bir televizyon kanalında ve bugünkü köşe yazısında, soldaki cepheleşme çabalarını şiddet düşkünlüğü olarak karalamaya çalışmasına TKP'den yanıt geldi. Açıklamada, cepheleşme çağrısının AKP-Taraf-Fethullah cephesini korkuttuğunun altı çizildi.

Mümtaz'er Türköne ve benzerlerinin öğrenci eylemlerinden bir 11 Eylül çıkartmak istediği ve eylemleri sola saldırma fırsatı olarak değerlendirmeye çalıştıklarının altının çizildiği açıklamada Mümtaz'er Türköne hakkında hukuki süreç başlatılacağı belirtildi.

TKP Merkez Komite imzalı açıklamada "AKP ve yandaşları, halkımızda yeni bir umut yaratacak sol çıkışın çağrısı olarak “cepheleşme çağrısı” karşısında paniğe kapılmışlardır" ifadelerine yer verilirken cepheleşme çağrısı da yinelendi.

"TKP'nin cepheleşme çağrısı AKP-Taraf-Fethullah cephesini korkutmuş
Kitle imha silahımız da var mı?

AKP ve yandaş basındaki fedailerinin üniversitelerdeki protestolardan bir 11 Eylül çıkartmak istediğini gördük ve söyledik. Onlara hatırlatmak durumundayız ABD'nin 11 Eylül taktiği, bugün Afganistan ve Irak'ta büsbütün batağa saplanmış bulunuyor.

TKP'nin cepheleşme çağrısını “şiddet eylemleri için hazırlık” olarak yansıtan gericiler, asıl şiddet düşkünü olanlardır. Onların korkusu “şiddet eylemleri” değil, halkı aydınlatan ve yeni bir uyanış için harekete geçen solun bir çıkış yapmasıdır.

Mümtazer Türköne'nin, yalan ve iftiranın ülkemiz hukukunda cezasız kalacağına ilişkin güveninin kaynağı asıl merak konumuzdur. Gereken hukuki adımlar atılacaktır.

Mümtazer Türköne, ülkemizin kontrgerilla katliamları ile kana bulandığı bir dönemin baş sorumlusu olan Türkeş'li, Çatlı'lı MHP'nin dergahından çıkmış bir liberal gazetecidir. Türköne'nin partimizin cepheleşme çağrısını hedef aldığı anlaşılan sözleri önce NTV ekranlarında sonra da Zaman gazetesindeki köşesinde çınlamıştır. Şöyle demiştir:

“TKP, ÖDEP, EMEP ve Halk Evleri gibi örgütler, başlayan bu şiddet dalgasının arkasında yer alıyorlar. Neyse ki her şey şeffaf bir toplumda olup bitiyor da ne olup bittiğini takip edebiliyoruz. Bu ay içinde Kadıköy'de bu dört örgüt temsilcisinin katıldığı bir panel yapıldı. TKP temsilcisi 'dirençleri birleştirip kuvvetli vuruşlar yapma', bunun için de radikal sol örgütler arasında cepheleşme çağrısında bulunuyor. (...) 'Cepheleşme', 'Fatsa örneği' ve 'öfkenin sevk ve idaresi' sizi şiddet dolu bir topluma götürür.” [23 Aralık 2010, Zaman gazetesi]

"... Marjinal sol örgütler şiddeti tırmandırma kararı aldı. TKP, ÖDP, EMEP ve Halkevleri bir araya geldiler. PKK'nın eylemsizlik kararı almasının ardından bir boşluk oluştuğunu düşündüler ve bunlar cepheleşerek şiddet ortamı yaratma kararı aldılar. Üniversitelerde ve çeşitli panellerde yaşananlar bu cepheleşmeden kaynaklı saldırılardır. Dünyanın her yerinde böyle marjinal fikirlere sahip olanlar vardır. Bunlar tarikat gibi örgütlenirler, brbirleriyle dayanışma içinde olurlar ve ses getirdikçe üstüne giderler (...) silahlı propaganda yöntemlerini benimserler." [21 Aralık 2010, NTV]

Bu sözlerden çıkartılacak sonuçlar bellidir:

1. AKP ve yandaşları üniversitelerdeki ilerici öğrenci protestolarından ülke siyasetinde bir 11 Eylül çıkartma hesapları yapmaktadır. Gülünç olduğu kadar alçakça olan bu oyunun bizi kaygılandırdığını söyleyemeyeceğiz.

Şiddet sicili ortada olan gerici ve ırkçı tayfanın liberallerin avukatlığı ile bu yalanları yutturabileceklerini düşünmeleri kendi akılsızlıklarıdır. Üniversitelerin ilerici gençleri kadar halkımız da şiddet eylemleri ile protestoları birbirinden ayırdedebilecek akla sahiptir.

Partimiz, AKP hükümetinin faşizan niyetlerini çok önceden görmüş ve halkı uyarmıştır. Bu tür hesaplar tutmayacaktır.

2. AKP ve yandaşları, halkımızda yeni bir umut yaratacak sol çıkışın çağrısı olarak “cepheleşme çağrısı” karşısında paniğe kapılmışlardır.

TKP ülkemizin “işçileri, köylüleri, aydınları, öğrencileri her ulus ve etnik kökenden yoksulları sermaye saldırılarına, işbirlikçiliğe, faşizme, AKP iktidarının zorba politikalarına karşı direnç oluşturmaya çalışan yerel odakları emeğin çıkarlarını savunan, devrimci, yurtsever, sosyalist siyasal parti ve örgütleri CEPHELEŞMEYE çağırmaktadır.”

Bu çağrı AKP'nin öncülüğünde gericisi, faşisti ve liberaliyle oluşan cephenin kurduğu rejime bir meydan okumadır.

Türköne'lerin, Yeni Akit'çilerin yaşadığı paniği anlıyoruz. Tam “tamam bu iş bitti” dedikleri sırada, tam kendilerine uygun bir sol yarattıklarını düşündükleri sırada, sosyalistlerin "hayır" sesini duydular. Bu sesin şimdilik zayıf olduğunu biliyoruz ve bütün gücümüzle sosyalistlerin, gericiliğe ve sermaye egemenliğinin ülkemizi getirdiği noktaya karşı çıkan herkesin sesini güçlendirmek için çaba harcıyoruz.

Korkunun ecele faydası yok: Emekçiler, aydınlar, gençler sosyalistler cepheleşecek, güçlenecek... Güzel ülkemizin tepesine çöken karanlık rejim bu sayede yenilecek.

Türkiye Komünist Partisi
Merkez Komitesi"

(soL - Haber Merkezi)