Ankara'da polisin öğrenci avı devam ediyor: Başbakan'a mektup iletmek terör suçu

ODTÜ olayları sonrası polisin öğrencilere yönelik baskısı devam ediyor. Polis bugün de TKP'li bir öğrenciyi gözaltına almaya çalıştı.

ODTÜ’de yaşanan polis saldırısının ardından emniyetin öğrencilere yönelik baskısı devam ediyor. Geçtiğimiz gün gözaltına alınan öğrenciler mahkemeye çıkarılmış, sonra da serbest bırakılmıştı.

Terörle Mücadele şubesinden polisler bugün de TKP üyesi bir Hacettepe Üniversitesi öğrencisini okulun yurdundan gözaltına almaya çalıştı. TKP yöneticilerinin, parti avukatlarının ve TKP'li öğrencilerin kararlı tutumuyla hukuki bir dayanağı olmayan gözaltı işlemine izin verilmedi.

İlk edinilen bilgilere göre suçlamalar Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet ve TKP’li öğrencilerin, geçtiğimiz gün ODTÜ olayları ile ilgili eylemleri sonrasında Başbakanlığa verdikleri dilekçede ODTÜ’deki eyleme olumlu atıf yapılması. Avukatların siyasi bir partinin üyeleri hakkında terörle mücadele ekiplerinin işlem yapmasının hukuksuzluk olduğunu belirtmesi ve gözaltını engellemesinin ardından, parti yöneticileri, avukatları ve öğrenciler Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne dosyanın ayrıntılarını öğrenmek üzere hareket ettiler.

Emniyet Müdürlüğü'ne giden TKP yöneticileri ve avukatları 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefetten suçlanırken, terörle mücadele şubesi polisleri ise, TKP'li Öğrenciler adına başbakana iletilen mektupta "devlet büyüklerine tehdit ve hakaret" suçlamasıyla ifade almak istediler.

21 Aralık günü düzenlenen ve TKP'li Öğrenciler'in başbakanlığa yürüdüğü eylemde, TKP'li Öğrenciler adına başbakanlığa teslim edilmek üzere bir dilekçe sunan üç öğrenciden biri hakkında başlatılan soruşturma, AKP faşizminin geldiği boyutları gösteriyor. " Mektupta "Salı Günü ODTÜ’de padişah fermanıyla saldıran polislere, bugün öğrencilere padişah fermanıyla soruşturma açan savcılar eklenmiş bulunmaktadır. Mektupta "Sabahın erken saatlerinden itibaren ODTÜ’ye başbakanın gelişini ve ülkemize Patriot füzelerinin kurulmasını protesto eden öğrenciler tutuklanmaya başlamıştır. Başbakanı ve hükümeti tekrar uyarıyoruz, bu memleket sahipsiz değil, memleketini satanın sonu iyi olmayacak!” sözlerine yer verilmişti. Dün gerçekleştirilmeye çalışılan gözaltı sonrasında, başbakana mektup iletmenin de terör suçu kapsamına alındığı görülmüş oldu.