Komünist ismi üstündeki yasak kalkmalı

Partisinin kapatılma davasının düşmesinin ardından açıklama yapan TKP Genel Başkanı Erkan Baş, Siyasi Partiler Yasasındaki komünist parti yasağının kaldırılmasını talep etti.

soL (HABER MERKEZİ) Türkiye Komünist Partisi Genel Başkanı Erkan Baş, TKP’nin kapatılması istemiyle açılan davanın Anayasa Mahkemesi’nin verdiği kararla düşmesi üzerine bir açıklama yaptı. Mahkemenin bu kararının uzun zamandır beklenen bir karar olmakla birlikte önemli olduğunu dile getiren Baş, “Bu karar, partimizin fiilen son verdiği ‘komünist adıyla parti kurma yasağı’nın anlamsız olduğunu tescillemiştir” dedi.

TKP’nin gücünü onurlu tarihinden ve haklı mücadelesinden aldığını vurgulayan Baş, “TKP’nin siyasi ve hukuki varlığının sonlanması ancak para babalarının, gericilerin ve emperyalistlerin bir de onlardan beslenenlerin talebi olabilir. Emekçi halkın talebi ve çıkarı TKP’nin varlığında, büyümesinde ve güçlenmesindedir. TKP yaşayacak, büyüyecek ve güçlenecektir” dedi.

‘Talebimizde ısrarcıyız’

Davanın başından beri taleplerinin komünist parti yasağının kaldırılması olduğunu ifade eden Baş, bu yasak ile amaçlananın paranın saltanatını sorgulayan siyasal mücadelenin engellenmesi ve sermaye diktatörlüğünün korunması olduğunu kaydetti. “Bu diktatörlüğe karşı kavgamızı aynı kararlıkla sürdüreceğiz ve sermaye diktatörlüğünü mutlaka yeneceğiz” diyen Baş, komünist parti yasağının kaldırılması taleplerinde ısrarcı olduklarını belirtti. Baş şöyle devam etti:

Anayasa Mahkemesi’nin kararı, Siyasi Partiler Yasası’nın 96. maddesinde yer alan ‘komünist’ ibaresinin kaldırılması gerektiğini göstermektedir. Partimiz davanın başından beri bunu talep etmektedir, bu talebimizi bir kez daha yineliyoruz Siyasi Partiler Yasası’nın 96. maddesinin son fıkrasında parti adlarına getirilen kısıtlamalarda yer alan ‘komünist’ sözcüğü kaldırılmalıdır.”