tuh_ellerim_kirilsaydi.org

Olmaz-yetmez demeyin, bu da oldu: Yetmezama'cılar, (dikkat, espri değildir) "evetamatakipteyiz.org" adlı web sayfasıyla liberal piyasada yeni bir "ama" rüzgarı estirmeye hazırlanıyor.

Site kurucularının "ah nasıl pişmanım anlatamam" eksenli ruh halini daha iyi yansıtması açısından, "tuh_ellerim_kirilsaydi.org" gibi bir site adı tercih edilebilirdi, ama olsun, "takipteyiz" ibaresinden de "HSYK kazığının devamı gelmesin bari" havasını okumak mümkün olabiliyor.

Sitenin anasayfasındaki alt başlıklardan biri de, (dikkat, bu da espri değildir) kazıklanmışlık psikozunun şiddetini alabildiğine gülünç bir ilkokul tekerlemesiyle hissettiriyor: "Takipteyim, takiptesin, takipte"!

Takipteyim, takiptesin, hatta Fadıl takipte, lakin bunun bir "Tayyip'i takip" kampanyası olduğunu sanmayın sakın, web sayfası sadece "muhafazakar medya"nın peşinde "Sivas katliamı, Ramazan'da oruç tutmayanların tartaklanması gibi örneklerden hareketle" muhafazakar yazarlardan "daha çok özeleştiri" talep (ve takip) ediyor.

Bir kere, o "oruç tutmayanların tartaklanması" örneği tartaklanma falan değil, öldüresiye dayak ve bazı vakalarda taammüden cinayet.

Özeleştiriye gelince, bir harbi muhafazakardan özeleştiri istemek, ona "bırak şu muhafazakarlığı da ilerici ol" demek kadar manasız. Üstelik Sivas katliamı ve oruç dayakları için referandumdan önce bile (oy pazarlıkları icabı, dandikten de olsa) özür dilememiş birisi, şimdi yüzde 58'lik teminat mektubu cebindeyken "bir iki hıyarlık yaptık ise af ola" takiyesine neden ihtiyaç duysun ki...

Muhafazakarlığın da bir raconu var ve özeleştiri konusunda fazla sıkboğaz edildikleri taktirde onlar da şöyle bir karşı-site kuruverirler bakarsınız: "evetama_bizdesalakdegiliz.org"!

Mustafa Adalı