Nedir bu postaL?

Bu bölümün ana doğrultusu, logomuzun lejandında yer alacağı haliyle söylersek, “milliyetçilere, liberallere, gericilere, yurtseverlerden posta!” olacak. Bu sözdeki “posta!”nın sadece bir adrese gönderilen ileti olmayıp, “posta koymak” anlamı içerdiği düşünülürse, buradaki söylemin ana portaldan farklılaşacağı da görülecektir. Şöyle de diyebiliriz: soL postaL, biraz da soL'un dilinin kemiksizleşmiş halidir!

“soL postaL”, şimdiye kadar asker postalının çiğnediği, liberal ruganların bez ayakkabı kılığında turladığı bir ülkede, bir dönemin devrimcilerini “şekilcilik ve kılıksızlık”la nitelemek için kullanılmalarına inat, sembolleşmiş “parka-postal” ikilisinin postalını, yeniden bu “dikensiz bahçe”nin göbeğine “kabaca” fırlatmaya geliyor.

Posta koyan bir postal! Hmm, demek ki daha kemiksiz bir dil daha polemikçi bir tartışmacı daha bıçkın bir dalgacı bu kardeş...

soL postaL, meselelere “harbiden” ve “kestirmeden” bakacak. Olabildiğince az laf edecek! Bazen tek bir cümleyle ürkütecek fincancı katırlarını, bazen dolayacak diline, ıcık cıcık didecek.

Kâh gündemi takip edecek kendi bakışından, kâh kendi gündemini belirleyecek. soL’daki bir haberi alıp kendi diline tercüme etmekten de geri durmayacak. Bazen tümüyle yorumunu okuyacaksınız, bazen tümüyle yorumsuz aktarımını.

HABERLER, güncel gelişmelerden "kişiye özel" ilgi hak eden isimlerle polemiklere kadar, kendi üslubunca ele alınmış, politika dünyasından magazin curcunasına, “güzel sanatlar”ın her dalını kapsayarak kültür ve sanat camiasına, popüler kültürün yansımalarından “avant-garde deneyler”e, "dış” haberlerden ücra bir köyün kanalizasyon belasına kadar uzanan bir alana yayılacak.

Bu alanlarda adı geçen herhangi bir “şahsiyet”in ettiği bir lafa, “GERÇEKTEN SÖYLEDİ” diye, şaşırmış pozuyla yer verecek.

Aynı genişlikteki yelpazede yaşanan bir gelişme, “BU DA OLDU!” dedirtecek.

Medyanın şu ya da bu aracındaki, şu ya da bu “şey”e, “GÖZÜMÜZ KAYDI” deyip afişe edecek.

Soracak, ortalıkta bahisler, şikeler, ticari ilişkiler, insan pazarı, banallik akan bir dünyaya bakıp: “SPOR OYUN MUYDU?

Eh, “SÖZ UÇARSA” deyip de, fotoğraf karelerinden beden dili yorumlayıcılar dolanır da ortalıkta, bunu “soL PostaL” da kendince yapmaz mı?

Akıllar fikirler verip, ağır takılmayacak mı hiç? Olur mu öyle şey, “DANIŞMANLIK HİZMETİ” sunacak bir sürü köşe yazarı. Siz onları başka yerlerden tanıyorsunuz gibi gelecek belki ama... Acaba çok tirajlı gazetelerin seçkin köşelerinden mi?

Milliyetçilere, liberallere, gericilere, yurtseverler bir postal fırlatacak, posta koyacak... Bu tavrın kapsamı dışında kalan hiçbir şey yok neredeyse.

Şimdi, uzun bağcıklarınızı çözmeye başlayıp bir an önce alın elinize postallarınızı arkadaşlar!