Kandırılmış bir ODTÜ’lünün hazin öyküsü...

Aşağıda okuyacağınız satırlar, Bakan Zafer Çağlayan’ın verilmiş sadakasını vermediği için düştüğü çukurda debelenen bir ODTÜ’lünün samimi itiraflarıdır.

Tercih günü gelip çatmıştı. Üniversite sınavına girmiş her gencin gönlünde yatan aslanlar gibi, benim de ODTÜ, Boğaziçi gibi isteklerim vardı.

Ama hayat kötüydü. Tehlikeler dört bir yanımı sarmıştı.

Boğaziçi’ni tercih edersem, afedersiniz kız görme ihtimalim vardı. Elime dişi kuş gagası değmemiş, yılbaşlarında televizyonda çıkan dansözleri görünce kanal değiştirmiş, öpüşme sahneli ayıpçı filmleri kendimi yasaklamıştım. Kazanova olmak istemiyordum.

Geriye ODTÜ kalıyordu. Üniversite tercihleri sırasında, “ODTÜ mü yazsam yea” diyen ablama, teşkilatlı MHP’li olan amcam, “Ama orada komünistler var...” cevabını vermişti.

İnsanın alnında ne yazarsa o olurmuş. Demek ki, çekeceğim zillet varmış.

Kayıt için okula gittim gün onunla karşılaştım. Avını arayan bir yırtıcı gibi burnunu havaya kaldırmış, kulakları dik, gözleri fıldır fıldır, adımları sık ama sessizdi. Çatal diliyle bana bir şeyler anlatmış, sesiyle beni büyülemiş, giderken arkasında kükürt kokusu bırakmıştı.

Heyhat, komünist olmuştum!

Beynim bizim oralarda “kuş boku” denilen fıstık kadar olduğu için beni kandırmışlardı. Bakan Çağlayan’ın rahmetli babası ileri görüşlü olduğu için, oğlunun beynini yıkamalarına izin vermemiş. Ruhu şâd olsun.

Zehir vücuduma hızla yayılıyordu. Hemen Boğaziçi’ndeki arkadaşlarımı aradım, “Orji var sen de gelsene” dediler. Beynimden vurulmuşa dönmüştüm.

Matrix’teki Neo’nun aynaya dokunduktan sonra yaşadıklarını yaşıyordum adeta. Kavruk ve şişman bir başka ODTÜ’lü “Gerçek dünyaya hoşgeldin!” diyerek bir Hayati Hamzaoğlu kahkahası koyverdi. Bkz. Hayati Hamzaoğlu kahkahası.

Demek ki önümdeki yollar sınırlıydı: Komünist olmak, afedersiniz kızlı-erkekli ortama girmek, hapçı-otçu olmak ya da mühendislik fakültesine girmek... (Şaka şaka)

O gün bugündür bakan veya başbakan olma umutlarımı tamamen kaybetmiş durumdayım. Boğaziçi’nden mezun olmuş ahlaksız arkadaşlarım, beynimi aldırdığım takdirde bir şansımın hala bulunduğunu söylüyorlar. Modern tıbbın ilerlemesini bekliyorum.

Son olarak Boğaziçi’ndeki kızlı erkekli ortamdan korktuğu için ODTÜ’ye girmek isteyen genç kardeşlerime naçizane bir abi tavsiyesi yapmak isterim:

Hiç öyle mühendislik filan yazmayın, çok bozdu...

Sevgilerimle,

Kandırılmış genç

Erman Çete


Yüzüme kahkaha atan komünist


Komünist olduktan sonraki halim (temsili)