Barcelona yine şampiyon

Geçtiğimiz sezonu şampiyon olarak kapatan ve Real Madrid’le rekabeti futbol sahası dışında da devam eden Barcelona kulübü son transferiyle yine “şampiyonluğun” en büyük adayı olduğunu gösterdi.

Real Madrid kulübü transfer politikasıyla son yıllarda en fazla para harcayan kulüptü ve Barcelona altyapıdan kazandığı futbolcuları üstünde yükselttiği futboluyla ezeli rekabette hep galip gelmeyi başarıyordu. Ancak pazar dinamiğiyle hareket eden endüstriyel futbol kültürü, altyapıdan futbolcu yetiştirseler de kulüplerin, futbolcu piyasasında da rekabet içinde olduğunu futbolseverlere hatırlatıyor. Barcelona Şilili futbolcu Alexis Sanchez’i yaklaşık 40 Milyon Avro karşılığında satın alarak bu sezon transferde de şampiyon oldu. Alışageldik biçimde endüstriyel futbola karşı olan futbolsever ve taraftarların hayranı olduğu ve “halkın takımı” olarak nitelediği Barcelona transfer piyasasında birkaç yıl Real Madrid’in gölgesinde kalsa da, futbolcu piyasasının en atak kulüplerinden biri olmaya devam ediyor.

Kulüp yöneticilerinden, efsanevi futbolcu ve eski teknik direktör Hollandalı Cruyff, Katar 2018 Dünya Kupası’nın forma reklamı yapılmasıyla ilgili olarak, kulübün yeni politikasıyla kendine has değerlerini çiğnediğini belirtmişti.

En az 40 Milyon Avro olmak üzere David Villa, Dani Alves ve Zlatan İbrahimovic, Barcelona’nın son dönemdeki en pahalı transferlerinden sadece bir kaçı…

( soL -Spor )