Ateistten fayda gelmez mi? Ünlü ateistlere sorduk...

AKP Milletvekili Özcan Ulupınar'ın bir cami açılışında yaptığı "Ateistten, dinsizden kimseye fayda gelmez" açıklamasını ulaşabildiğimiz ünlü ateistlere sorduk.

İlk olarak ulaştığımız Thomas Edison, "Arkadaş ampulden parayı kırdım kapitalistin Allah'ı oldum, ama yemin ediyorum bu AKP beni ampulden bile soğuttu" dedi.

Sigmund Freud'un açıklamadan haberi yoktu. Bize Ulupınar'ın açıklamasını uzun uzun anlattırdıktan sonra, bu açıklamaların sebebinin başka olduğunu söyledi. Freud, "Ben bunun çocukluğunu bilirim. Bizim o taraflardandır Ulupınar, Almanya Gelsenkirchen doğumlu" dedikten sonra, Ulupınar'ın çocukluğunda ailesi ve cinsel organıyla münasebetleriyle ilgili uzun bir izahate girişti. Bir süre sonra haberi yetiştirmek üzere telefonu kapatmak zorunda kaldık.

Arkasından arayıp konuyu aktardığımız Anton Çehov ise "Hocam uğraştırmayın beni" diyerek telefonu kapattı.

Guiseppe Verdi, kendisinin yoksul bir ailenin ikinci çocuğu olduğunu belirterek, "Ben ilk müzik derslerimi kilise orgcusundan almıştım. Anladığım kadarıyla sizin dinciler bu işe de yaramıyor" yorumunda bulundu.

Pier Paolo Pasolini, "İşe yaramaz bir adam olduğunuzu düşünüyor musunuz?" sorumuza "Evet, öyle olduğumu düşündüğüm zamanlar oldu" karşılığı verdi. Pasolini, Vikipedi'de "şair, gazeteci, filozof, linguist, romancı, oyun yazarı, yönetmen, köşe yazarı, aktör, ressam ve politikacı olarak öne çıkmıştır" sözleriyle anlatılıyor.

Son olarak fikrini sorduğumuz Simone de Beauvoir ise "O herifler önce kendi kadın düşmanlıklarının hesabını versin, sonra ateistlerin ne işe yaradığını sorgulasın" dedi. Beauvoir, "Tüm arkadaşlara selam" diye eklemeyi unutmadı.