Yeni Şafak'tan Kabataş yüzsüzlüğü

"Kabataş'ta başörtülü bir kadının Gezi eylemcileri tarafından dövüldüğü" iddiasını yalanlayan görüntülerin ortaya çıkması Yeni Şafak'ın yalanda ısrar etmesine engel olmadı.

(soL- Haber Merkezi) Yeni Şafak Kabataş görüntülerinin ortaya çıkmasının ardından yayımladığı haberde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından ortaya atılan "Başörtülü kadına saldırıldı" yalanında ısrar etti. Olayı yalanlayan görüntülere karşın iddiasını sürdüren gazete, "Önce tekmelediler sonra taciz ettiler" başlığıyla verdiği haberde dayak yediği iddia edilen kadının ifadelerine yer verdi.

Yeni Şafak'ın fantazi dünyası
Hayal ürünü olduğu yayınlanan görüntüler tarafından açıkça ortaya konulan haberde "bir şahıs benim başıma doğru erkeklik organı ile sürtünmeye başladı" gibi tuhaf ifadeler yer aldı.

Zamanlama manidar
Olayın yaşandığı iddia edilen günden bu yana kadının söz konusu ifadelerini haberleştirmeyen Yeni Şafak, görüntülerin yayınlanmasının ardından hayali saldırıya ilişkin "28-30 yaşlarında, şişman yapılı, kahverengi kıvırcık saçlı, beyaz tenli, kahverengi gözlü, etli geniş burunlu bir kişi bebek arabasını tutarak sallıyordu, arabasının içerisinde kızım aşağı yukarı zıplıyordu. kendimi bu şahısların arasından alıp, çocuğumun yanına gidemedim" gibi dayanaksız ayrıntılara yer verdi.