Yeni Akit'ten bu kez 5,5 yaş küfürü!

Yeni Akit gazetesi 4+4+4 eğitim sistemi ve 5,5 yaşındaki çocukların okula başlamasına ilişkin yalan haberlerini daha da çirkinleşerek sürdürüyor. Gazete bugün manşet olarak şu ifadeyi kullandı: "Batıcı laiklerin gözüne girsin"

Yeni Akit gazetesi 4+4+4 konusunda ne yalan haberlerden ne de iğrenç ifadeler kullanarak yaptığı saldırılardan vazgeçmiyor. Gazetenin son manşeti ve yanında kullandığı karikatür, gerici gazetenin ne kadar çirkinleşebildiğini bir kez daha gözler önüne serdi.

Hollanda’da 48 ay, İngiltere’de 60 ay, Almanya’da ise 64 aylık çocukların ilkokula başladığını öne süren gazete, bu ayların aslında okul öncesi eğitime başlama yaşı olduğunu açıklamazken, "habercilik" anlayışını da bir kez daha gösterdi.

Akit'in bu "haberine" seçtiği başlık ise provokatörlük konusunda rakip tanımadığını gösterdi: “Batıcı laiklerin gözüne girsin” Akit, açık bir biçimde küfür içeren başlığı atamamasına karşın haberin yanında kullanılan karikatürle atmak istediği esas başlığın ne olduğunu da ortaya koydu.

Gazetenin bu çirkin manşetiyle duyurduğu habere ilişkin görüşlerini aldığımız Eğitim-Sen Eğitim Uzmanı Erkan Aydoğanoğlu, Akit'in okula başlama yaşı olarak verdiği rakamların açık bir çarpıtma olduğunu söyledi.

Verilen rakamların okul öncesi eğitime başlama yaşı olduğunu belirten Aydoğanoğlu, MEB yandaşları okul öncesi ile ilkokulu karıştırarak haber yapıyor. Papua Yeni Gine’de de İngiltere’de de ilkokula bu yaşta başlanmaz.

Eğitimde gericiliğin ve ucuz iş gücünün önünü açacak değişikliğe ilişkin kritik bir bilgi de veren Aydoğanoğlu, dünyada çocukların 9 yaşında ilkokulu bitireceği tek ülkenin Türkiye olacağını söyledi.

(soL - Haber Merkezi)